Актуално Други

Какво се случи в първият епизод на третия сезон на “Западен свят”

Добави коментар

Ето какво се случи в премиерният епизод на трети сезон на фантастичната драма “Западен свят”.

Ето какво се случи в премиерният епизод на трети в сезон на фантастичната драма “Западен свят”.

 

Внимание: спойлери!

 

Накратко: Долорес предизвика хаос по цялото земно кълбо, в опит да отмъсти за предишния си живот като малтретирани андроид. В по-голямата си част тя успява и изглежда придобива нов симпатичен приятел човек.

 

Добави описание

 


Епизодът се развива около три месеца след събитията в последният сезон на “Западен свят”. “Шарлот Хейл” и вишестоящи в Делос спорят за приватизация на компанията след публична катастрофа. Тя препоръчва рестартиране продукцията на хостове и обвинява Бернар за всичко, което се е случило в парковете, и казва, че всичко ще скоро ще отмине. Публиката разбира се знае, че  Шарлът е мъртва. В края на сезон 2 Долорес се бе имплантирала в адройд версия на Шарлот, за да избяга от парка заедно с паметта на пет други хоста.

 

Виждаме самата Долорес в къщата на богаташ продаващ акциите си в Делос. Същата нощ, докато съпругата му спи до него, мъжът е събуден от силна музика. Той открива голата Долорес да плува в басейна му. Оказва се, че мъжът е един от посетителите, който е малтретирал Долорес. Той се е опитал да се справи с някои неща преди сватбата с първата си съпруга. Долорес му слага слушалки и специални очила, които го карат да преживее някои от най-лошите си спомени. Той отново преживява „инцидента“, при който загива първата му съпруга, която той пребива до смърт. Долорес му казва, че е взела по-голямата част от парите му, но това, което наистина иска, са някои файлове от компания, наречена Insight, където той е работил. Когато той ги предаде в замяна на живота си, тя го пуска да ходи, но той я напада и след това тя го оставя да умре.

 

Следващият път в който виждаме Долорес е с Лиъм Демпси, син на човека, спасил света чрез алгоритми. Лиъм е шефа на технологичната компания Incite, която изглежда е създала A.I., което контролира почти всичко в света. Долорес скоро открива, че Лиъм не знае всичко за системата. Той е държан в тъмното от партньора на мъртвия си баща, който го изключи от системата. Лиъм разкрива на Долорес, че никой не знае какво прави системата, освен оригиналния ѝ архитект, когото той отказва да посочи. Докато тя настоява за името на партньора на баща му, телохранител, който работи за Лиъм, се промъква и я зашеметява с тейзър.

 

Хората на Лиъм се опитват да убият Долорес, но очевидно наркотиците им не работят върху нея и тя изведнъж се събужда и ги напада. Докато се бори с телохранителя на Лиъм, негова хост версия се появява и нанася последния удар. Последното, което виждаме от Долорес в този епизод, е как тя ранена и се пада в тунел, където и помага новия герой Калеб Никълс ...

 

Добави описание

 

Аарон Пол играе Калеб Никълс, строител и ветеран, страдащ от посттрвматичен стрес, който се бори да свърже краищата в този управляван от алгоритъм свят. Той взима дребни престъпни работи от приложение, наречено Рико, за да помогне за заплащането на сметките към болницата, където живее застаряващата му майка. През целия епизод той получава няколко обаждания от някой, който смятаме, че е един от неговите прители от армията, но в крайна сметка научаваме, че това е изкуствен интелект, чиято цел е да му помогне да се справи с това, че е видял как този приятел умира.

 

Една вечер Калеб приема нова поръчка, която изисква той да достави торбичка на място, което по случайност се случва да бъде това, където главорезът на Лиъм слага безсъзнателна Долорес в кола. Калеб знае, че става нещо сенчесто, но той си тръгва, след като предаде стоката. Към края на епизодът, Калеб се отписва от терапия с изкуствен интелект, като отбелязва, че ако ще продължи с живота си, той ще трябва да говори с „някой истински“. След това той се връща там, където е бил свидетел на отвличането на Долорес и я намира да кърви в тунела.

 

Добави описание

 

Третата основна сюжетна линия, която се случва в този епизод, принадлежи на Бернар. Бернар работи в компания за говеждо месо и е познат под името Арманд Делгадо. В свободното си време той провежда опити върху себе си, за да види кой - ако някой -е пипал кода му. Последният му контакт с Долорес е бил преди 92 дни.

 

След като двама от неговите колеги го разпознават като Бернар Лоу, който е издирван за убийсвата в парка, и се опитват да се изправят срещу него, Бернард включва частта от системата си, която го прави безчувствен и ги пребива. Когато и двамата мъже са неутрализирани, Бернар натиска отново бутона и сякаш за пръв път вижда какво е направил.

 

По-късно в някой азиатски морски град Бернар дава на мъжа много пари и казва, че търси приятел. Посочва карта и казва, че иска да отиде в Западен свят; мъжът се съгласява да го вземе на лодката си.

 

Добави описание

 

В сцена след надписите, Мейв се събужда - сякаш току-що е активирана - и се оказва облечена на като жена от 30-те или 40-те. Тя има пистолет в ръка и е много объркана. Има мъртвец на пода и друг, завързан за стол. Когато отиде до прозореца, изглежда, че е в европейски град, който е превзет от нацистите; знамената със свастика висят навсякъде, а военен конвой навлиза в града, докато войници измъчват местните жители.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Западен свят

Нов трейлър на четвърти сезон на Западен свят

Западен свят | Westworld - трети сезон (Снимки)

Венсан Касел се присъединява към “Западен свят”

Нов трейлър на „Западен свят“

Западен свят (Westworld) - снимки