Актуално В програмата

„Животът е прекрасен с Лео Бианки“ показва десертите на Месина тази сряда в „Преди обед"

Добави коментар

Тази сряда „Животът е прекрасен с Лео Бианки“ в „Преди обед“ ще пренесе зрителите на bTV в Месина.

Тази сряда „Животът е прекрасен с Лео Бианки“ в „Преди обед“ ще пренесе зрителите на bTV в Месина. За третия по големина град в Сицилия казват, че природата е свършила това, което човекът не е успял през вековете. През 1908 година той е бил разрушен от земетресение, а днес процъвтява като важен пристанищен, жп и шосеен възел с ферибот до континента.

 

Добави описание


Кулинарят ще заведе зрителите на bTV в една от най-старите сладкарници, която се слави със своите каноли сичилиани, бриош с гранита, касата и пиньолата. Дългогодишната традиция, която се е предавала през поколенията, е съхранила оригиналните рецепти и техники за приготвяне на сладкишите. Особено важно за екипа е качеството на продуктите, с което никога не се прави компромис, както и личното внимание към детайла.

 

Добави описание


Домакинята Дария ще разкаже на Лео, че всяка хрупкава кора за каноло се прави ръчно, като се използва специално дърво за разточването и придаването на специфичната форма. Името на ястието идва точно от тръстиковата пръчка. Тестото се пържи в свинска мас, добавя се канела за аромат, а фунийките се пълнят на момента с рикота от овче мляко, за да се запази хрупкавостта им. Гарнира се с парчета захаросани плодове и лешници, шоколад или фъстъци.  Класическата закуска бриош пък се приготвя от съвем обикновени продукти като яйца, брашно, захар и маргарин, но тестото става изключително нежно и пухкаво. Отчупва и се потапя в сметаната на сладоледа гранита, който се овкусява според сезона и предпочитанията с плодове, кафе или ядки. 


Каква е била традиционната закуска в детството на Лео, как се приготвя въздушният сладолед гранита и какво правят италианците, когато вали дъжд -  тази сряда в „Преди обед“ по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Преди обед

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Свежи лица и нови тематични блокове в новия сезон на „Преди обед“

Петър Дочев и Деси Стоянова са новият екранен тандем водещи на „Преди обед“

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

Деси и Сашо посрещат 10-ия рожден ден на „Преди обед“ с много изненади за зрител