Актуално В програмата

”Жега” за тайните на българското разузнаване

Добави коментар

В две поредни недели по TV7

Тази неделя криминалното предаване "Жега" разбулва тайните на разузнаването. Как българските агенти са прониквали по високите етажи на властта на чужди държави?

Ще чуете историята на красива шпионка, която успява да накара високопоставен служител на германското разузнаване да сътрудничи на българските тайни служби. Наши агенти са се добирали до жизненоважна информация, използвайки дори сексуалните увлечения на своите мишени. Трима от ръководителите на българските разведки застават пред камерата на TV7, за да разкажат за предизвикателствата да работиш под прикритие.

Какви са различията в начина на вербуване по време на социализма и след демократичните промени, и как бившите врагове на Запада се превърнаха в негови партньори? Отговорите дават ген. Тодор Бояджиев, зам.-началник на ПГУ на ДС, ген. Кирчо Киров и ген. Димо Гяуров, оглавявали Националната разузнавателна служба. Кои са били най-критичните им ситуации в професията им - отговорите в двете части на специалния проект на "Жега" - "Шпионите на България. Архивите са живи" .

Част Първа - 30 ноември и част Втора - 7 декември от 18 часа, в предаването „Жега“ само по TV7.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър