В програмата

Изход „Лондон“ в „Темата на NOVA”

0/5

Изход „Лондон“ в „Темата на NOVA”

„Темата на NOVA” тази седмица разказва една история за приемане и отхвърляне. За реализация и дискриминация. За образование, неграмотност и състезание на пазара на труда. За чужбина като вариант, изход, спасение, мащеха, дом и развитие.


Поне 250 хиляди българи живеят и работят във Великобритания, а българската и румънската общности са признати от кмета на Лондон за най-проблемни. Тази неделя репортерът Миролюба Бенатова и операторът Георги Георгиев ще покажат на зрителите битието и опасенията на различни наши сънародници в Лондон – от тези, които масово извършват нискоквалифициран труд, до завършилите Оксфорд.


Екипът на NOVA стига и до Едмънтън, където от няколко години все по-често се чува българска реч. 80 процента от българите там не знаят, че трябва да се регистрират след Брекзит, за да не се превърнат в нелегални емигранти, които могат да бъдат депортирани в България.
Последствията тепърва предстоят. Предстои да видим и дали ще има принудително завръщане на хиляди изгонени българи от Великобритания. Казват, че когато една врата се затваря, се отваря друга. Остава надеждата, че промените ще бъдат за по-добро…

 

Гледайте „Изход „Лондон“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 9 юни, веднага след централната емисия Новини по NOVA.
 

Още за Темата на NOVA

19:20
09.08.2020
Темата на NOVA

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Изход „Лондон“ в „Темата на NOVA” (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg