В програмата

История за болнична измама в новия епизод на „Помощ 112“

0/5

История за болнична измама в новия епизод на „Помощ 112“

Този четвъртък, 7 ноември, от 22.30 часа в ефира на bTV зрителите ще видят две нови житейски истории, в които хора търсят съдействие на телефон 112.

 

Добави описание


Първата история тази седмица показва случай на хранително отравяне, който отвежда полицаите до склад за преопаковане на храни с изтекъл срок на годност. Пациентка в дом за възрастни хора е приета в болница, поради хранително отравяне и има опасност за живота й. Синът й – Пламен, многократно подавал сигнали към директора на дома за нередности, но без резултат. Оказва се, че фирмата, доставяща храната, няма необходимите сертификати, за да обработва и доставя стоките. Според статистиката само при последната голяма проверка на Агенцията по безопасност на храните от търговските обекти в страната са изтеглени около 14 тона хранителни продукти с изтекъл срок на годност. При проверките са съставени 186 акта за нарушения, а 12 търговски обекта са временно затворени.

 

Добави описание


Във втората история зрителите ще станат свидетели на необикновена семейна драма. Полицейският екип се отзовава на повикване от хотел, в който един от гостите е завързан за леглото и върху него има оставен питон. Оказва се, че мъжът е женен, а срещата му в хотелската стая е с жена му, която се представила под чуждо име в интернет, за да го накаже за множеството му изневери.

 

Добави описание


В петъчния епизод на предаването, полицията ще разследва болнична измама, свързана с фалшива операция, в която виновникът се оказва неочакван. За периода от януари до юни 2019 г. са регистрирани 419 телефонни измами. Разкрити са 91 - по-малко от една четвърт от общия им брой.

 

Добави описание


Втората история, пък ще разкаже за 13-годишно момченце, което прави пътнотранспортно произшествие с колата на родителите си. През 2018 г. у нас са задържани около 6000 деца заради извършено престъпление. Според българското законодателство малолетните лица до 14-годишна възраст не носят наказателна отговорност и извършените от тях престъпления се третират като противообществени прояви. Единствено рецидивиралите сред подрастващите се изпращат в
поправителни училища, които в момента в страната са три на брой.

 

Всеки четвъртък и петък от 22.30ч зрителите могат да следят новите истории и последствията за извършителите на нередности само в ефира на bTV.
 

Още за Помощ 112

17:00
08.08.2020
Помощ 112 - риалити поредица, еп.5
17:00
09.08.2020
Помощ 112 - риалити поредица, еп.6

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg