Темата на Нова

„Истории за чудо“ в „Темата на NOVA“

0/5

„Истории за чудо“ в „Темата на NOVA“

На нея се молят падналите, съкрушените, беззащитните, нещастните, изгубените. От векове Света Богородица – майката и вярната спътница на Човешкия Бог е символ на чудото и надеждата, а ликът ѝ, отляво пред олтара, е свещено и силно място на дълбока вяра. Нейните образи са чудотворни и носят утеха, здраве и изцеление на страдащите. Само ден след един от най-големите християнски празници – Успение Богородично, авторът Благой Цицелков и операторът Росен Илиев разказват истории за чудо в „Темата на NOVA”.

 

Добави описание


Трите най-големи манастира у нас са олицетворение на духовност, светлина и вяра. Сгушени в сърцето на Рила, върховете на Родопите и полите на Балкана – Рилският, Бачковският и Троянският манастир имат едно значимо общо – в сърцето си пазят по една чудотворна икона на Св. Богородица, а историите за спасение са хиляди.

 

Добави описание


В това издание на “Темата на NOVA” обаче освен на големите духовни центрове, ще бъде отделено специално внимание и на тихите светини, дали и даващи надежда дори там, където надали някой е предполагал. Какви тайни крият легендите за образите на Богородица, какво прави иконите чудотворни и имат ли силата да лекуват вярващите? 

 

Добави описание


Гледайте „Истории за чудо“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 16 август, веднага след централната емисия новини.

 

Още за Темата на NOVA

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за „Истории за чудо“ в „Темата на NOVA“ (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg