Актуално Какво ще се случи...

Хюррем (Мирием Узерли) избяга от султана. Какво ново в харема?

7 коментара

Хюррем (Мирием Узерли) избяга от султан Сюлейман във „Великолепният век“. Коя е новата Хюррем?

Хюррем (Мирием Узерли) избяга от султан Сюлейман във „Великолепният век“.    Коя е новата Хюррем?

Третият сезон на „Великолепният век“ е последен за Хюррем(Мирием Узерли).

Червенокосата красавица, която изпълнява ролята на изкусителката, отчуждаваща Сюлейман (Халит Ергенч) от официалната му съпруга и намесваща се в политическите му дела, напусна изненадващо продукцията през лятото.

Един ден Мирием Узерли изненадващо осъмна в германска клиника където докторите се заеха да я лекуват от синдрома на изтощението и умората.

Преди да напусне без предупреждение екипа на продукцията „Великолепният век“, Мирием Узерли даде серия от интервюта, в които определи турските сериали като "вредни за здравето".

Добави описание

„Турските сериали продължават прекалено дълго и когато участваш във  всичките им епизоди, човек забравя да живее собствения си живот“, споделя турската актриса.

Също така Мирием Узерли се бе оплака, че работи много, но получава малко, а и протестира срещу тежките условия за работа в турските сериали. Поиска да ѝ бъде увеличено заплащането, но след като ѝ отказали, влязла в конфликт с продуцентите.

Мерием Узерли получавала по 30 000 турски лири за отделен епизод, докато Халит Ергенч в ролята на султан Сюлейман получава по 60 000 турски лири.

Актрисата Небахат Чехре, която изпълни ролята на майката на султан Сюлейман във „Великолепният век“ твърди обратното на онова, което казва Мерием. Според Небахат Чехре в сериала им били осигурени много добри условия за работа:

„Имаме на разположение кола с шофьор, доставя ни  се всичко, което пожелаем, работи се до 19-20 часа, по нищо не се отличават от тези условия в Холивуд. Много жалко за Мерием, защото Хюррем е роля, за която  мечтае всяка актриса. Друг такъв шанс сигурно няма да има“, коментира Небахат Чехре.

Добави описание

Заради бягството си от сериала „Великолепният век“ актрисата Мерием Узерли  трябваше да плати 800 хиляди евро неустойка. Ще ѝ се наложи да изгуби и още много пари, ако занапред не спази клаузата в договора си, забраняваща ѝ да се снима в други продукции в следващите пет години.

Мерием Узерли - бременна, самотна и изоставена

Добави описаниеМерием Узерли криела до последно новината, заради скандалите около психичното ѝ състояние.

Новината за бебето бе съобщена от турската журналистка Айше Арман, която публично оповести, че актрисата е бременна. По време на среща с Мерием Узерли  в Берлин репортерката научила за щастливото събитие. Двете провели интервю за живота на Узерли в Турция, за причините да напусне „Великолепния век“ а също и за плановете ѝ оттук нататък. Именно тогава Мерием разкрила, че очаква бебе

Актрисата бе сгодена за турския актьор Джан Айтеш, но по последна информация, той я е изоставил в четвъртия месец на бременноста и сега Мерием се готви за тежката съдба на самотната майка.

Добави описание

Вахиде Гьордюм (Vahide Gördüm) е новата  Хюррем

Режисьорът на „Великолепният век“ Тимур Савджъ заяви, че напускането на Мерием Узерли вкарало в задънена улица продукцията. За да я спаси, били направени промени в сценария: Хюррем ще бъде изпратена за известно време в Маниса при сина си, а след това,  вече доста възрастна в ролята, ще „се върне“ Вахиде Гьордюм.

Продуцентите на „Великолепният век“ намериха заместничка на бегълката Мирием Узерли в харема на султан Сюлейман. Това е Вахиде Гьордюм, която нашумя с ролите си в „Истанбулска приказка“, „Да върнеш времето назад“ и „Огледален свят“. Последния от тук изредените сериали напусна преждевременно, за да поведе тежка, но успешна битка с рака.

Добави описание

Вахиде Гьордюм е на 48 години дъщеря на тираджия и домакиня от Измир, тя прави голямото си завръщане на малък екран именно като Хюррем в историческата сага.

Добави описание

Актрисата се появява още в края на трети сезон, като първоначално турската публика я приема на нож.

Добави описание

Феновете негодуват, че младата им любимка Мирием Узерли е заменена с далеч по-възрастна дама.

„Великолепният век“ продаден и в Китай

Добави описание

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ СНИМКИ от „Великолепният век">>>

Мнозина в Турция негодуват срещу „Великолепният век“, задето представя Сюлейман Велики като развратник. В чужбина обаче са във възторг от сериала и към фенклуба му постоянно се присъединяват нови и нови държави.

След като пожъна успех на Балканите, в Русия и Близкия изток, занапред любовната история на османския султан и украинската робиня Александра ще вълнува и много милионната аудитория на Китай. Междувременно продуцентите осъществиха пробив и в Западна Европа - пласираха  продукцията си в Италия, където няма традиция да се излъчват турски сапунки.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Халит Ергенч , Мирием Узерли , Великолепният век

Великолепният век - 3 сезон

Турският сериал "Великолепният век" се завръща с трети сезон

Втори сезон на „Великолепният век” се завръща през януари

"Великолепният век" по TV7 е номер е в в праймтайма

Турският сериал „Великолепният век” от септември по ТВ 7