Актуално Какво ще се случи...

Хитовата европейска крими продукция „Последните пантери“ по FOX Crime

Добави коментар

На 19 април от 22:00 часа FOX Crime ще излъчи премиерата за България на „Последните пантери“.

 

„Вълнуващо преоткриване на криминалния жанр“ – The Independent
„Хладен и неустоим, много увлекателен“’ – The Telegraph
„Екшън трилър, който изпъква“ – Radio Times
„Непременно да се гледа“ – Shortlist

На 19 април от 22:00 часа FOX Crime ще излъчи премиерата за България на „Последните пантери“.

„Последните пантери“ е криминален сериал от шест епизода, създаден по действителни събития по поръчка на Sky Atlantic и CANAL+ съвместно със SundanceTV и продуциран от Haut et Court TV (“The Returned”) и Warp Films (“Саутклиф”).

Саманта Мортън

Саманта Мортън

 В сериала участват двукратно номинираната за „Оскар“ Саманта Мортън („Специален доклад“, „Лонгфорд“), носителят на френската филмова награда Сезар Тахар Рахим (“Пророк”, “Миналото”), Горан Богдан (“We Will Be The World Champions”, “Na terapiji”) и носителят на БАФТА и „Златен глобус“ Джон Хърт (“Среднощен експрес”, “Човекът слон”). 

Сериалът е създаден по идея на френския журналист Жером Пиера, с помощта на сценариста Джак Торн (“Skins”) и е режисиран от Йохан Ренк (“В обувките на Сатаната”). 

Разпространението на сериала е дело на STUDIOCANAL и Sky Vision. Музиката, с която започва сериала, е създадена от легендарния Дейвид Бауи.

„Последните пантери“ е заснет във Великобритания, Франция, Сърбия и Черна гора на три езика и е излъчен с голям успех сред критиците в редица територии, където оперира  Sky, включително Великобритания, Ирландия, Италия, Германия, Австрия и по CANAL+ във Франция. Сериалът ще се излъчи по SundanceTV в САЩ през второто тримесечие на 2016 г. и вече е продаден в цял свят.

Горан Богдан

 Горан Богдан

Вълнуващата криминална драма от шест части е създадена по действителни събития и осигурява истински екшън, интензивни емоции, кинематографско изживяване и заплетен сюжет като в древногръцка трагедия. В началото на новото хилядолетие,  различни европейски столици – от Лондон до Лихтенщайн – са набелязани за мишени на поредица от дръзки кражби на бижута. Те са извършени от „Розовите пантери“ – банда, известна с безцеремонните си нападения посред бял ден и умелите си бягства. Но след като цяло десетилетие тероризират бижутерите в Европа, те внезапно изчезват. До момента, когато в южна Франция не е извършен обир, който носи почерка на Пантерите.  Всичко сочи към тях, освен една фатална разлика: смъртта на малко момиченце по време на бягството. Трагичното събитие става причина за поредица от събития на различни места в Европа, които предизвикват драматичен и опасен сблъсък между английски застрахователен съветник (Мортън), нейният шеф (Хърт), френско-алжирски полицай (Рахим) и опитен сръбски крадец (Богдан). Това, което започва с диаманти, води до оръжия, наркотици, големи суми пари и въвлича представители на властта от Европейския съюз, Лондонското Сити и мрачния подземен свят на Европа.

През погледа на главните герои, зрителите ще се пренесат в Лондон, Марсилия, Белград и Босна, ще се върнат в мрачните дни на конфликта на Балканите през 1995 г., ще станат свидетели на формирането на организираната престъпност в Европа и ще се прехвърлят обратно в съвременния свят на гангстерите, европейските банки и един нов вид престъпници – тези в костюми в големите банки. Сериалът възниква по идея на награждавания френски журналист Жером Пиера, а сюжетът е разработен въз основа на дългогодишни проучвания и разказите на бивш член на бандата „Розовите пантери“, полицията, която ги е преследвала, застрахователите и наркопласьорите в Марсилия.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Последните пантери