Актуално Други

HBO ще проследи историята на дом Таргариен в нова предистория на “Игра на тронове”

Добави коментар

Втора предистория на телевизионното предаване “Игра на тронове”, която ще се развива 300 години преди оригиналния сериал и ще разгледа историята на дом Таргариен, е близо до поръчката на пилотен епизод от HBO.

Втора предистория на телевизионното предаване “Игра на тронове”, която ще се развива 300 години преди оригиналния сериал и ще разгледа историята на дом Таргариен, е близо до поръчката на пилотен епизод от HBO.

 

Добави описание

 

Тази нова поредица ще черпи вдъхновение предимно от „Огън и кръв“ на Джордж Р. Мартин, публикувана миналата година. Тази книга беше издадена като допълнение към поредицата „Песен за огън и лед“ и разказва за подвизите на семейство Таргариен, започвайки от завладяването на на Седемте кралства на Вестерос от  Егон I. Оттам други истории разказват за царуванията на неговите потомци, включително Енис, Мегор и Джеерис. Мартин сподели, че планира да издаде втори том на „Огън и кръв“.  Авторът Джордж Р. Р. Мартин ще напише сценария заедно с Райън Кондал.

 

Според THR, шоуто е нова версия на идея, замислена от Брайън Когман, който е известен с написването на единадесет епизода от поредицата “Игра на тронове”. Оттогава Когман се оттегли от този проект и работи по предстоящия сериал „Властелинът на пръстените“ на Amazon. Като се има предвид обстановката и фокусът на историята, със сигурност може да се предположи, че в този нов сериал ще присъстват герои като Егон I Завоевателя и съпругите му-сестри Ренис и Висеня, както и драконите, които те използват за завладяване на Вестерос. Това са предците на героя на Емилия Кларк, Даенерис Таргариен.

 

Добави описание

 

HBO първоначално обяви, че работи по четири сериала-предистории и после  тихо добави пета такава в следващите месеци. От тях в момента все още се работи по три. Председателят на програмирането на HBO Кейси Блайс каза по-рано на THR, че няма да правят продължения на наскоро приключения сериал. Шоурунрите Дейвид Бениоф и Дан Вайс ще бъдат изпълнителни продуценти на всички неща свързани с “Игра на тронове”, но не участват активно в нито един от тях, още повече, че дуото напусна цялостната си сделка с HBO заради изгоден нов договор с Netflix.


От трите активни сценария един от тях е в пилотния етап. Това е предистория с Наоми Уотс, е написана от Джейн Голдман и Мартин, която се развива хиляди години преди събитията от  “Игра на тронове” и разказва за края на епохата на героите, период в историята на Вестерос, белязан от легендарни фигури като „ Бран Строителят “ и„ Лан Умният “, създатели на семействата Старк и Ланистър.Не се знае много за историята на предисторията, която официално се описва като:

Развиваща се хиляди години преди събитията „Игра на тронове“ , сериала разказва преминаването на светът на Вестерос от Епохата на героите към най-тъмния му час. И едно нещо е сигурно: от ужасяващите тайни на историята на Вестерос до истинския произход на Белите Бродници, от тайните на Изтока до легендарните предци на Дом Старк… това не е историята, която мислим, че знаем. Говори се, че заглавието на шоуто е "Дългата нощ", но това не е потвърдено.

 

Вижте още: Без дракони, но със Старк и бели бродници в предисторията на „Играта на тронове“

 

Тъй като и двата проекта все още не поръчани за цял сезон, не е ясно дали HBO планира да избере най-доброто шоу или да излъчи и двете. Въпреки че финалният сезон на “Игра на тронове” се оказа разделителен, не е чудно, че мрежата е нетърпелива да продължи да извлича печалба от огромния брой фенове, който книгите и шоуто са събрали.

 

Добави описание

 

Предисторията за епохата на героите, написан от Мартин и Джейн Голдман (Кингсман: Златният кръг) има предимството да се развива във време в историята на Вестерос, за което малко се знае, и би могъл да разкрие истинския произход на Нощния крал и Белите бродници. От друга страна, сериал за Егон I Завоевателя има по-ясни връзки към оригиналното шоу и може да се хареса повече на феновете по тези причини.


Коя предистория предпочитате да гледате вие?

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Игра на тронове

"Рицарят на седемте кралства" галопира към HBO през 2025

HBO разработва сериал за завладяването на Вестерос от Егон Таргариен

HBO представи първия трейлър на втория сезон на "Домът на дракона"

HBO Max пусна официален тийзър на Домът на дракона

Мейзи Уилямс разкри дали би се завърнала в ролята на Аря Старк