Актуално В програмата

HBO Европа с първи трейлър на Бьорнстад по бестселъра на Фредрик Бакман

Добави коментар

Шведският драматичен сериал “Бьорнстад” е с премиера тази есен за всички територии на HBO Европа.

Шведският драматичен сериал “Бьорнстад” е с премиера тази есен за всички територии на HBO Европа.  Поредицата, базирана на бестселъра на Фредрик Бакман, е режисирана от Петер Грьонлунд и с участието на шведските звезди Улф Стенбърг, Алиет Опхайм, Тобиаш Зилиакус, Мириам Бентх и Оливър Дюфекер. 

В пет епизода “Бьорнстад” изследва надеждите, които обединяват една малка общност, тайните, които я разкъсват, смелостта, необходима за отделния човек, за да се противопостави на групата и последствията от това как отглеждаме момчетата си.

 

Добави описание


Животът в град Бьорнстад бавно губи живец и ежедневието за жителите му сякаш е застинало в монотонност.  С младши отбор по хокей на лед, който има шанс да се класира на националния полуфинал, всички надежди за развитие на местните жители се пренасят на раменете на тийнейджърите спортисти. Тежестта на очакванията се превръща в катализатор на насилствен акт, който ще остави дълбока травма в младо момиче и ще внесе смут в града. Влиянието на обвиненията започва да се разраства като пулсации на вълна в езеро и те се разпространяват из Бьорнстад до степен, в която  никой от жителите не остава незасегнат.

 

Добави описание

 

„Романът на Фредрик Бекман съчетава изключително завладяваща история, герои, които изскачат от страницата, уникална обстановка и вълнението и драмата на състезателния хъс.  Същевременно изследва дълбоко теми, които резонират една в друга като общност, мъжественост, младост и надежда.“, споделя Антъни Рут, изпълнителен вицепрезидент оригинални продукция на HBO Европа, за избора на екранизация на романа.

 

Добави описание

 

Самият Бакман също е част от продуцентския екип, представляван от Salomonsson Agency, а изпълнителни продуценти са Антъни Рут и Стив Матюс от HBO Европа.

 

Романите на Фредрик Бакман у нас са достъпни през издателство Ciela, a “Бьорнстад” е наличен в книжарниците в страната.

 

Миналата година излязоха две продукции на HBO от скандинавски държави – „Йоста“ от Швеция и „Времевите имигранти“ от Норвегия.


Тази есен сред оригиналните сериали на HBO Европа, освен “Бьорнстад” очакваме още румънския криминален сериал „Мръсни пари“ и две испански заглавия – „Родина“, базиран на романа Patria на Фернандо Арамбуру и „Тридесет монети“ (30 monedas).

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Бьорнстад