Актуално В програмата

Гурме за бебета и четири кулинарни дуела оформят полуфинала в MasterChef – утре вечер от 21:00 часа по bTV

Добави коментар

Във вторник от 21:00 часа по bTV челната петица на най-добрите хоби-готвачи в България отново ще се изправи срещу кутията на MasterChef.

Във вторник от 21:00 часа по bTV челната петица на най-добрите хоби-готвачи в България отново ще се изправи срещу кутията на MasterChef, за да докажат потенциала си за престижната титла и голямата награда от 100 000 лв. Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще предизвикат гладиаторите да приготвят вкусна храна по своя рецепта, а със същите продукти да направят и версия, подходяща за 11-месечни бебета. Специалистът по хранителни режими на деца и възрастни д-р Паулина Ченкина ще очертае правилата за готвене на пюрета – дневен прием на месо, който не надвишава 60 гр., непрепоръчително използване на млечни продукти, подправки и сол. Според диетологът морските дарове се приемат за алерген, което ограничава избора до бяла риба, а от месата тя препоръчва пуешко, заешко и телешко филе.  

 

Добави описание

 

В рамките на 60 минути претендентите за титлата MasterChef ще трябва да приготвят една порция гурме за възрастни и три - за бебета. Изборът на продукти ще ги накара да се насочат към вкусни, лесно смилаеми, ниско калорични и мазни храни, стратегическото планиране от кое ястие да започнат, за да гарантират пълното съвпадение на съставки ще даде предимство, а личният опит ще бъде незаменим при отхвърлянето на неподходящи техники за обработка. Хигиената, здравословните съставки и привлекателния външен вид ще бъдат водещи критерии за готвачите, а безопасността и вкусът на храната – за взискателното жури. Подходящи ли са сотираните ястия за бебета, обичат ли децата кожа и чие гурме ще харесат най-много малките Христина, Биляна, Денис и техните майки, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.

 

Добави описание

 

В елиминациите на MasterChef стратегията и тактиката ще бъдат от изключителна важност. Кулинарна престрелка под формата на четири дуела с различни ястия ще определи кой ще напусне най-желаната кухня на България на 2 крачки от финала. Победителят в кутията на MasterChef ще има предимството да избере темата на първия сблъсък, както и своя опонент. Загубилият дуела ще определи следващата рецепта и конкурент. Руска салата, темпура и бургер за 20 минути ще поставят много въпроси за оценка на потенциала, добро разпределение на краткото време, познаване на класически рецепти и техники, рискът, който всеки е готов да поеме, за да защити мястото си на полуфинала. Имат ли място месото и яйцата в руската салата, как се варят картофите, за да не се разкашкат и защо темпурата се бърка с клечки? Как се „изправя” скарида и може ли перфектният бургер да съдържа гъби и змиорка?

 

В последния дуел двама кулинарни гладиатори ще се състезават в приготвянето на класически шоколадов десерт за 60 минути. Фатазия, вкус, опит и техника ще се превърнат в печени бисквитени блатове и разтопен с масло карамел и нетипични методи в целенасочени изненади. Груби грешки ще объркат и хоби-готвачите, и журито, но вкусът ще бъде гарантирано добър. А кой ще продължи напред към титлата MasterChef и кой ще отпадне, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи