Актуално В програмата

Футболни вълнения с новия сезон във Висшата лига по DIEMA XTRA и PLAY DIEMA XTRA

Добави коментар

Шампионатът се открива на 10 август с мач между Манчестър Юнайтед и Лестър Сити от 22.00 ч. по DIEMA SPORT 2

Качествен футбол и интригуващи развръзки ще предложи Висшата лига и през новия сезон, а мачовете традиционно ще бъдат излъчени в програмата на спортните канали на DIEMA XTRA. Горещи двубои, исторически съперничества, нови лица и утвърдени имена ще вълнуват футболните фенове за пореден сезон. Мачовете от английската Висша лига са достъпни срещу абонамент и в платформата PLAY DIEMA XTRA.

 

След безапелационната победа на Манчестър Сити от миналия сезон се очаква борбата за титлата и топ 4 да бъдат още по-ожесточенa. Привличането на редица добри футболисти това лято поставя Ливърпул в позицията на най-големия претендент за короната на водения от Пеп Гуардиола тим. От своя страна Челси и Арсенал имат нови мениджъри – съответно Маурицио Сари и Унай Емери. Тотнъм отново не е много активен на пазара, но Шпорите имат друго, за което да бъдат нетърпеливи – преместването на новопостроения си стадион, който ще бъде открит в началото на септември.


Стартът на този сезон във Висшата ще бъде поставен на 10 август с мач между вицешампиона Манчестър Юнайтед и първенеца от 2016-та Лестър Сити, който ще бъде излъчен в 22.00 ч. пряко по DIEMA SPORT 2. В същия спортен канал феновете на футбола ще могат да проследят на живо и срещата между Арсенал и настоящия шампион Манчестър Сити на 12 август от 18.00 ч. Седмица по-късно, на 18 август от 19.30 ч., в лондонски сблъсък се изправят отборите на Челси и Арсенал, а на 27 август от 22.00 ч. предстои вълнуващият двубой Манчестър Юнайтед – Тотнъм Хотспър.


Сезон 2018-19 ще бъде 27-ият от създаването на Висшата лига. Всичките 380 футболни срещи от надпреварата могат да бъдат проследени в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 на живо или на запис. Всеки уикенд футболните фенове ще могат да гледат директно 5 или 6 мача, а в отделни случаи и повече. В осем уикенда зрителите ще гледат и срещи от 21.45 ч. българско време в събота вечер, като и тази година ще има някои срещи в петък вечер.


По традиция за всеки двубой на живо от Висшата лига ще има студийна програма с най-интересните новини, теми и анализи около срещите. В понеделник от 19.00 ч. зрителите ще могат да проследят обзора на кръга, а във вторник е „Премиър Лийг Токшоу” – своеобразна връзка с феновете, които да дадат мнението си за представянето на любимите им отбори. В сряда ще бъде излъчвано „Да скъсаш мрежата” с колекцията от голове от целия кръг, а в четвъртък е магазинното предаване „Светът на Висшата лига”. В последния ден от седмицата са статистическите предавания „Висшата лига в цифри” и „Преди кръга във Висшата лига”. Водещи на студийната продукция ще бъдат Петър Виденов, Борислав Борисов и Илия Атанасов, а коментаторът Георги Драгоев отново ще е зад микрофона.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър