Актуално В програмата

Фитнес моделът Биляна Йотовска се сблъска с бохемския живот на молекулярна биоложка в „Смени жената” по bTV

Добави коментар

В стремежа си да промени навиците на новото си семейство само за няколко дни фитнес моделката изхвърля всичката вредна храна на боклука

Фитнес моделът и заклет привърженик на здравословното хранене Биляна Йотовска заживя за една седмица под един покрив с виден столичен бохем във втория епизод на телевизионното  риалити „Смени жената”, който се излъчи в сряда вечер по bTV.


По правилата на предаването две семейства с коренно противоположен модел на живот и всекидневни практики разменят съпругите си за една седмица. Така фитнес иконата, чийто живот е подчинен на спорта, дисциплината и правилното хранене попадна в бохемския дом на Анастасия и Васил, в който всеки ден е непредсказуема буря от емоции, режим няма, а когато става дума за диети и спорт – у тях те са табу.

 

Добави описание

 

Анастасия е молекулярен биолог и е изцяло отдадена на професията си. За нея ходенето по козметични салони или фитнес зали е излишна загуба на време. Докато Ася оглавява инфекциозния отдел в голяма генетична лаборатория, съпругът ѝ Васил се наслаждава на живота, като дава същата свобода и на двете им деца. Той е рентиер, не работи и обича да си угажда. За него деликатесната храна и хубавият алкохол са едни от основните източници на удоволствие. Двете им деца - Сашко и Карина се хранят с това, което Васил им приготви, затова и 4-годишното момиченце за нищо на света не яде плодове и зеленчуци.

 

Всекидневието в дома на Биляна Йотовска и шампиона по културизъм Димитър Димитров е в другата крайност – там режимът, спортът, чистотата и здравословната храна са на почит. Те са превърнали начина си на живот в успешен бизнес с книги за здравословно хранене, марка спортни екипи и магазин за хранителни добавки. 8-годишната им дъщеря Никол е тяхна проекция – изключително дисциплинирано дете, което тренира активно художествена гимнастика и не си позволява да яде нездравословно.

 

Добави описание

 

Единствено в шоуто „Смени жената” сблъсъкът на тези два свята е възможен. Шокът от разликите в навиците и принципите на другото семейство се оказва по-голям за фитнес богинята, отколкото за биоложката. За ужас на Биляна в новия ѝ дом е пълно с полуфабрикати, шоколадови изделия и консерви, а на вечеря ѝ се налага да „яде мезе за вино” и свински крачета. Дисциплината на децата също се оказва предизвикателство. Звездата със спартанско възпитание трябва да преглътне, че 4-годишната Карина ляга и заспива с телевизор, а бонбони могат да се намерят дори в играчките на момиченцето. След третия ден от размяната, когато идва моментът да наложи собствените си правила в новия дом, Биляна слага забрана на всички вредни хранителни и всекидневни практики. В стремежа си само за няколко дни да промени навиците на новото си семейство, фитнес моделката изпада в много драматични, но и комични ситуации. Тя събира всичката храна от дома на Ася и я изхвърля на боклука.

 


Истинска бомба се оказва и приготвянето на здравословните овесени палачинки, които в последствие обаче се превръщат в любими на Сашко и Карина. Биляна не спестява сълзите си пред камерата в една от последните вечери от размяната, когато е принудена да се противопостави на капризите на малката Карина и трябва да утеши детето без телевизор.

 

Добави описание

 

По-спокойно и без драматични моменти преминава седмицата за Ася в компанията на Митко и Никол, въпреки чистенето, прането, гладенето и приготвянето на специфична храна, с които е погълнато ежедневието й. Варенето на яйца се оказва голяма трудност, която Ася бързо решава, като извежда новото си семейство на ресторант. Нейната мисия в дома на Биляна  е да промени стриктните порядки за здравословно хранене, като въвежда ядене на мекици с течен шоколад и пържено в менюто. Освен отслабване на дисциплината, „новата” жена на Митко успява да внесе и забавление в семейството. Тримата преживяват много положителни емоции в деня, отреден за ледена пързалка и куклен театър.

 

Храненето и възпитанието на децата са основните две теми на сблъсък на мнения между Ася и Биляна. След края социалния експеримент и двете жени си тръгват с взети поуки, научени уроци, но и със затвърдени житейски позиции. „Смени жената“ им дава основата, върху която да стъпят, за да намерят златната среда и да преосмислят семейните си взаимоотношения, както и „да научат много нови неща за сесе си“.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Смени жената

“Смени жената” се завръща в ефира на bTV

Казармена дисциплина срещу любов и свобода - в новия епизод на “Смени жената”

Сами от “Фермата” 5 и половинката му - герои в “Смени жената”

"Смени жената" сблъска различни виждания за мястото на децата в семейството

Сблъсък на навици и ценности, последван от удовлетворение в “Смени жената”