Актуално В програмата

Ексклузивно интервю със семейство Скрипал от Русия - в bTV Репортерите тази неделя

Добави коментар

В неделната вечер зрителите на bTV Репортерите ще станат свидетели на шпионския трилър, който се разиграва между Изтока и Запада през последните години.

В неделната вечер зрителите на bTV Репортерите ще станат свидетели на шпионския трилър, който се разиграва между Изтока и Запада през последните години. В ексклузивно интервю от град Ярославъл в Русия пред топрепортера на bTV Десислава Ризова и оператора Иван Филчев ще говори една от последните живи роднини на Сергей Скрипал – племенницата му Виктория, която се грижи за 91-годишната майка на разузнавача.

 

Преди близо година, на 4 март, 10 дни преди изборите за президент в Русия, бившият руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени в центъра на град Солсбъри, където той живее, след като е бил съден за държавна измяна. Двамата бяха открити в безпомощно състояние няколко години, след като той е разменен за други шпиони в сделка между Великобритания и Русия. И въпреки че оцеляват, от близо година светът не знае нищо за тях. Къде са, как са, има ли последици за здравето им? И ако за повечето хора това е въпрос на геополитика и шпионски скандал, за семейство Скрипал изчезването им е тежък удар.

 

След успешна кариера в руското външно министерство, два задгранични мандата - в Малта и Испания, и впоследствие работа в Главно разузнавателно управление, Сергей Скрипал губи през няколко години сина си, жена си, баща си и брат си. Освен загубата на най-близките си хора, той  прекарва близо осем години в затвора по обвинение в шпионаж и държавна измяна, като през цялото време твърди, че е невинен. Днес е в неизвестност.

 

„Не знам какво се е случило. Сергей Викторович не го виждаме и чуваме, тоест - според мен, той не е жив, а Юлия я държат като заложник… Това е мое усещане. Защото той би се опитал - ако не друго, то поне да се свърже с майка си“,  признава Виктория Скрипал пред микрофона на Десислава Ризова.

 

Пред камерата на bTV Репортерите застава и Михаил Богданов, който е част от руското външно разузнаване повече от двайсет години, пет от които прекарва на английска територията, под прикритието на журналист.

 

Какви са отношенията между Русия и Великобритания година след събитията в Солсбъри според агента на външното разузнаване? И какво мислят той и Виктория Скрипал за случая със Сергей Федотов, заради който и България се оказа част от шпионския пъзел? Отговорите – само във филма на bTV Репортерите „Новичок с изтекъл срок“ – тази неделя от 19:30 ч. по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Репортерите

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

Тази събота в bTV Репортерите: Аз съм БУРНЕША.

Спортът като мост между света на тишината и този на любовта - в bTV Репортерите

bTV Репортерите: Едно денонощие очи в очи с коронавируса, болните и техните спасители