В програмата

Ексцентричният председател на британския парламент „Mr. Order“ – ексклузивно в bTV Репортерите

0/5

Ексцентричният председател на британския парламент „Mr. Order“ – ексклузивно в bTV Репортерите

В неделната вечер международният редактор на bTV Илияна Димитрова и операторът Павел Баев ще разкрият какво се случва зад кулисите на готвещия се за „Евроизбори 2019“ Лондон и ще срещнат ексклузивно зрителите на bTV Репортерите с най-важната фигура в британския парламент – председателя му Джон Бъркоу, директно от двореца Уестминстър.


„Mr. Order“ или „Г-н Ред“, както е известен в целия свят, изключително рядко говори пред медии и дори екипите на BBC го преследват из британските улици, за да му зададат въпрос. Той обаче даде специално интервю за екипа на bTV. В неделя зрителите ще се убедят защо цветистата му реч го прави най-познатото лице в света в дебата за Брекзит, както и защо британските медии го наричат „Говорител на дявола“, най-големия защитник на демокрацията, но и този, който я нарушава.

 

„Ние ще участваме в изборите за Европарламент и, съвсем правилно, подготовката за това вече тече. Това, което ще се случи на тези избори, е напълно непредвидимо. Аз съм гражданин на Европейския съюз и ще имам евровот“, заяви Бъркоу за bTV. Пред камерата на bTV Репортерите той прогнозира, че е много вероятно Брекзит да бъде отложен и след новия краен срок – 31 октомври, а шансовете за постигане на споразумение в парламента са „50 на 50, но не би заложил къщата си на това“.


56-годишният Джон Бъркоу е председател на Камарата на общините в британския парламент от 2009г. Той е единственият в следвоенната история на Великобритания, който е избран и преизбиран общо четири пъти. За мишките в двореца Уестминстър, котката му, наречена „Ред“, страстта му по тениса, странните вратовръзки и желанието му да посети България – човекът, който слага ред в британския парламент – Джон Бъркоу, застава за пръв път пред българските зрители в bTV Репортерите на 12 май, веднага след централна емисия новини. 

Още за bTV Репортерите

19:30
29.03.2020
bTV Репортерите - избрано
21:45
29.03.2020
bTV Репортерите
19:30
04.04.2020
bTV Репортерите

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg