Актуално В програмата

Две филмови премиери в първата седмица на „Великият понеделник“

Добави коментар

Оспорвана надпревара за любовта на зрителите на KINO NOVA предстои още в първата седмица на осмото издание на „Великият понеделник“ – „Зрителят повелява завинаги“.

Оспорвана надпревара за любовта на зрителите на KINO NOVA предстои още в първата седмица на осмото издание на „Великият понеделник“ – „Зрителят повелява завинаги“. Премиерните за българския ефир „Спотлайт“ и „Битката за Мидуей“ ще се изправят един срещу друг в гласуването, а киноманите могат да изберат коя лента искат да гледат в понеделник от 21:00 ч. на специалния сайт https://greatmonday.bg.

 

Добави описание


Първият филм, за който феновете на седмото изкуство могат да гласуват, е биографичната драма „Спотлайт“ с участието на Марк Ръфало и Рейчъл Макадамс. В лентата Бостън е разтърсен от разследването на вестника „Бостън Глоуб“, което става причина за кризата в една от най-старите и най-авторитетни институции в света. Разкриването на злоупотреби в Католическата църква се превръща в глобален проблем и предизвиква откровения по цял свят. Филмът получава два Оскара – за Най-добър филм и Най-добър оригинален сценарий, а режисьорът Том Маккарти е номиниран в категорията Най-добър режисьор.

 

Добави описание


Вторият претендент за победа ще бъде приключенската драма „Битката за Мидуей“. Филмът е базиран на реални събития и проследява отношенията на САЩ и Япония по време на Втората световна война. През 1941 г. Япония напада Пърл Харбър и това води до присъединяването на САЩ към Втората световна война, a една година по-късно се състои и една от най-важните битки за Тихия океан – битката за Мидуей. Тя се превръща в повратен момент, който е определил следващите етапи на войната. В ролите влизат холивудските актьори Ед Скрайн, Уди Харелсън, Люк Еванс и Ник Джонас.


От днес зрителите могат да изберат своя фаворит както на сайта https://greatmonday.bg, така и през Facebook страницата на канала. Филмът, събрал най-много гласове, ще бъде излъчен в ефира на KINO NOVA в понеделник, 6 юли, от 21:00 ч. Всяка седмица двама от гласувалите фенове ще получат брандирани тениски, а в края на кампанията двама от всички участвали във вота по време на кампанията ще спечелят голямата награда – проектор, с който ще могат да вземат киното навсякъде със себе си.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър