Актуално Други

Discovery Networks започва излъчването на IDx

Добави коментар

Discovery Networks започва излъчването на ID Xtra – изцяло нов канал от портфолиото на медийната група.

Discovery Networks започва излъчването на ID Xtra (виж тв програма за ID Xtra) – изцяло нов канал от портфолиото на медийната група. Първоначално каналът ще се излъчва на някои от големите платформи, част от различни ключови пазари в региона: България, Русия, Унгария, Чехия, Македония, Черна Гора и Босна. Каналът ще се излъчва в SD и HD формат, които ще бъдат въведени поетапно на пазарите в Централна и източна Европа, Близкия Изток и Африка (CEEMEA) през годината.

От 1-ви април, ID Xtra се излъчва и в България в мрежата на Булсатком. С български дублаж и специално подбрано съдържание, каналът обещава спиращи дъха мистерии, които ще приковат зрителят пред малкия екран.

“След успешния старт на TLC, който вече е номер 1 канал за жени в много пазари от CEEMEA, сега увеличаваме предложенията си за женската аудитория с появата на ID Xtra. Вярваме, че каналът ще осигури на партньорите ни разпространители уникално съдържание, изпълнено с вълнуващи мистерии и ще затвърди портфолиото ни. ID Xtra вече получи топло посрещане от бизнес партньорите ни и съм сигурна, че зрителите ще се чувстват по същия начин, веднага щом каналът достигне до местния пазар.”, споделя Каша Кели (Kasia Kelly), президент и управляващ директор на Discovery Networks CEEMEA.

ID Xtra е канал, специално насочен към женската аудитория. Той предлага висококачествено съдържание, изпълнено с вълнуващи мистерии. ID Xtra ще разкаже по несравним начин скандални истории и истински завладяващи мистерии. Каналът ще излъчва предавания с увлекателни обрати и ще покаже драмата на обикновени хора, изкушени от отмъщението.  
„Жанрът „Вълнуващи мистерии” (Mystery & Suspense) е сред най-бързо развиващите се в платените телевизии и Discovery Networks води в тази категория. В резултат на задълбочени проучвания и на натрупания ни опит, установихме, че този вид съдържание е особено привлекателно за женската аудитория и задържа зрителите на екрана за най-дълъг период от време -  до 50 минути. Истинските истории, разказани от гледната точка на жертвата, нападателя или разследващите органи приковават зрителите пред малкия екран и ги кара да тръпнат в очакване какво ще се случи.” споделя Пол Уелинг (Paul Welling),  старши вицепрезидент и програмен директор на Discovery Networks CEEMEA.

Този ход на Discovery Networks е продиктуван от световния успех на канала в жанра.. След представянето на новата концепция в САЩ през 2012 г.,  каналът се изкачи от 50-то на 7-то място сред каналите с женска аудитория на възраст между 25-54 години и има най-дълга гледаемост от всички телевизии - национални и кабелни. След излъчването си в Полша, каналът увеличава пазарния си дял с 338 процента, като заема първо място сред жанровете на мистерията и съспенса и  е най-бързо разрастващият се канал в Полша сред жените на възраст 16-49 години.

Предаванията, част от програмата на IDX са:

Престъпления от таблоидите по ID-Xtra„Престъпления от таблоидите” - Едночасово предаване, водено от носителя на награда „Еми” крал на таблоидната телевизия, Джери Спингър, което със сигурност ще задоволи жаждата на любопитните зрители. Престъпления от таблоидите” повдига завесата, за да разкаже най-странните и невъобразими истории, които дори не може да си представите. От заслепен от любов студент по право, който попада в сцена от местопрестъпление до истинските Телма и Луиз, Джери изследва скандалните заглавия от цяла Северна Америка.

„Къща на ужасите: отвличания” - От ужаса на отвличанията в Кливлънд, до невероятната история за оцеляване на Марк Шилър, новата поредица на ID Xtra разглежда отблизо някои от най-известните истории за отвличания, разкривайки истини, нечувани досега.

„Разследване на едно убийство” - Движейки се отзад напред, шоуто показва нов завладяващ начин на разказване на истории. Ще започнем от местопрестъплението и ще движим назад във времето, за да разкрием убиеца, да разберем мотивите му и истината относно какво ги е подтикнало на извършат убийството. Предаването показва как разследването на едно убийство никога не започва от самото начало, а едва когато жертвата е открита. Следователите поемат отговорността да навържат историята, проследявайки развитието на често сложните събития и взаимоотношения, за да стигнат до корена на престъплението.

Престъпления на фокус с Тамрон Хол по ID-Xtra

„Престъпления на фокус с Тамрон Хол” - Кореспондентът на NBC News и водеща по MSNBC, Тамрон Хол, се присъединява към ID Xtrа като водеща на това забързано, разследващо новинарско предаване. Като уважаван водещ и разследващ журналист, Хол се сблъсква с ефекта на тежкото престъпление от първо лице, когато по-голямата ѝ сестра става жертва на убийство в случай, който остава неразрешен. Във всеки едночасов епизод, Хол се присъединява към основен екип кореспонденти с обширни познания в областта на правораздаването, за да надникнат зад заглавията и да разберат не само какво, но и защо се е случило.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Разследване на едно убийство , Престъпления от таблоидите , Престъпления на фокус с Тамрон Хол , Къща на ужасите: отвличания