Актуално В програмата

„Дай път“ в „Темата на NOVA“

Добави коментар

Неочаквана гледна точка към автомобила вижте тази неделя, след централната емисия Новини

Броени дни преди Коледа и Нова година, когато всички обмислят дали и накъде да поемат, за да посрещнат светлите празници, репортерът Велина Сашева и операторът Кирил Тасев представят автомобила не само като желязо, а като приятел, професия, хоби и свобода да тръгнеш на дълъг път.


„Какъвто съм аз, такава ми е колата”, казва един от героите на Темата – таксиметров шофьор. Таксиметровите шофьори, защото такава им е професията, виждат от колите си много. А колата им служи за дълбок анализ. Освен това тя също има душа, нервна система, сърце, мозък и мускулатура. Какви тайни за тях ще ни разкрият автомонтьорите, очаквайте в Темата на NOVA.
За живота на път, за болестите на автомобилите, за манията да ги притежаваме или пък да възкресяваме ретро модели, за радиото като душата на един автомобил –  за всичко това тази неделя разказва „Дай път”.


Всяка стъпка може да е пътешествие. А във всяко пътешествие има искра. За някои това е колата, за други – ходенето пеша, с тролей, автобус, трамвай, метро, влак, самолет или лодка. Няма никакво значение къде е искрата, стига да я пазим... И да ѝ разрешаваме да пламне. Какво обичаме и как го изричаме е без значение, ако съобразим, че и другите около нас шофират, ядосват се, бързат, изчакват. Или просто искат да помълчат. Шофирането издава за нас повече, отколкото бихме искали да кажем на непознати. Сближава, без да знаем.


Авторът Велина Сашева е ретро маниак, притежава специален модел „Москвич“ и носи снимката му винаги със себе си. Тя показва с чувство за хумор една неочаквана гледна точка към превозното средство – един от съвременните символи на движението и на желанието на хората за промяна и приключения. Но и отражение на личността на собственика.


Гледайте „Дай път“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 15 декември, веднага след централната емисия новини

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

„Когато миналото поостане” в „Темата на NOVA“

„Мисия: Въздушни линейки” в „Темата на NOVA“

В програмата:

12:30 23.03.2024
Тв програма NOVA
19:20 23.03.2024
Тв програма NOVA
20:45 23.03.2024
Тв програма NOVA NEWS
19:20 30.03.2024
Тв програма NOVA
20:45 30.03.2024
Тв програма NOVA NEWS