Актуално В програмата

Циркови артисти, впачатляващи танцьори и незрящи театрални артисти отиват на полуфиналите на „България търси талант“

Добави коментар

Във вчерашния спектакъл на дарованията по bTV с по 4 позитивни оценки от журито на „България търси талант“ за полуфиналите се класираха цирковият артист, танцова група, впечатляващите k-pop артисти и боксьорка с перфектно фолкларно изпълнение.

Във вчерашния спектакъл на дарованията по bTV с по 4 позитивни оценки от журито на „България търси талант“ за полуфиналите се класираха цирковият артист, който се измъкна от окови за под 2 минути Давид Демаси, танцова група Movin` Art, впечатляващите k-pop артисти Wrong Generation Crew и боксьорката с перфектно фолкларно изпълнение Глория-Мари Бочева. Аплодисментите на Ицо Хазарта, Катерина Евро, Славена Вътова и Любен Дилов-син заслужено получиха цирковите артисти Луиза и Филип, които жонглираха с ножове, визуалният спектакоъл Vitronix и 7-годишната хип-хоп танцьорка Никол Иванова.

 

Добави описание


Верка Стоянова и Бехи Мехмед, които изправиха публиката на крака с впечатляващия „Невиждан театър“ гостуваха в „Преди обед“, за да разкажат повече за първата и единствена трупа от незрящи актьори, които творят в сферата на визуалния театър. Николай Примов, председател на Сдружение на творците с увреждания в България, сподели пред Деси и Сашо, че първоначалният план е бил тримата да покажат спектакъла си на сцената на „България търси талант”, но здравословен проблем го е възпрепятствал. Момичета бързо са реагирали и са създали чисто нов сюжет, благодарение и на подкрепата на режисьора си. Верка разказа, че се занимава с театър още от ученическите си години като започва като извънкласно хоби. След това се записва при проф.

 

Добави описание

 

Владимир Велев и сформират „Невиждан театър“. Пътували са много, участвали са в международни фестивали и са се конкурирали със зрящи актьори. 14 години по-късно съставът е нов, но продължават да използват слепотата си като художествено средство за изява на естетика и красота. Бехи сподели, че смята, че изкуството дава вътрешна хармония и успокоява, въпреки трудностите, с които се сблъсква. В същото време тя смята работата си като демонстрация на силата на човешкия дух да се справя с предизвикателствата, създавайки нещо красиво.


Към полуфиналите с три позитивни вота от журито на „България търси талант” продължиха самоуките хип-хоп танцьори от Стара Загора Емануил и Калчо, както и танцьорката, завършила Кралската консерватория в Мадрид Кристина Шидерова.

 

Лесно ли е да правиш театър на сенките, когато си незрящ и какво кара журито да натиска червения бутон, вижте в ексклузивната онлайн поредица „Още от България търси талант“ с водещ Даниел Петканов на talant.btv.bg.

Добави описаниентервюта с най-любопитните дарования от шоуто можете да чуете в рубриката „N-JOY Talent“ всяка сряда от 15:00 часа по радио N-JOY.


Следващият спектакъл на „България търси талант“ зрителите ще гледат извънредно в неделя, 3 ноември, от 20:30 часа по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: България търси талант

“Българският Стивън Сегал”, говорещ папагал и гайди в "България търси талант"

Секси гладиатори и красиви латино ритми в “България търси талант”

Златен бутон, силни емоции и много смях в “България търси талант”

​ Ицо Хазарта "изпада в захлас" в новия епизод на "България търси талант"

Новият сезон на “България търси талант” започва тази неделя