Актуално В програмата

Chef Любомир Койчев предизвиква с 11-пластова шоколадова торта в MasterChef по bTV

Добави коментар

Във вторник от 21:00 часа по bTV 16-те участници в MasterChef ще трябва да впрегнат всичките си сетива, за да разпознаят и претворят множество основни техники и рецепти в сладкарството.

Във вторник от 21:00 часа по bTV 16-те участници в MasterChef ще трябва да впрегнат всичките си сетива, за да разпознаят и претворят множество основни техники и рецепти в сладкарството. За първото предизвикателство Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев са поканили един от най-обещаващите млади готвачи в страната, носител на множество титли от национални и международни конкурси. Той се е учил от най-добрите кулинари в Белгия, Холандия и Хърватска и получава позицията на главен готвач едва на 22 години. Chef Любен Койчев ще вдигне летвата с 11-пластова шоколадова торта, която гладиаторите ще трябва да повторят със завързани очи за 2 часа и половина. Доверявайки се на сетивата си, за да разпознаят всеки пласт и компонент от десерта, хоби-готвачите ще се разделят на 8 двойки. Освен със сложната задача, те ще трябва да се справят с различното его, динамика и характер на партньорите си.

 

Добави описание

 

На всеки 30 минути взискателното жури ще предоставя на претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева рецепта за един от компонентите, а 4-те двойки, които се справят най-добре, ще се спасят от стрес теста. Дали гладиаторите ще познаят тъмния шоколадов ганаж, мусът от кисело вляко, ваниловия блат, белия шоколадов мус с малини, млечния шоколадов мус с ядки и дали ще се справят с приготвянето и комбинирането им в определеното време? Дали ще се възползват от „авантата”, която им дава Chef Ангелов, ще задържат ли позитивните вибрации или      силните характери ще се сблъскат, имат ли място „мародерите” в кухнята на MasterChef и колко скъп може да бъде един подарък, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.

 

Авторите на различаващите се торти от десерта на Chef Койчев ще сложат черните престилки и ще влязат в стрес теста в същите конфигурации на отбори. Този път хоби-готвачите ще опитат преживяването на новите технологии, които дават възможност за работа с кухненски роботи, приемащи гласови команди и адаптиращи работата си към персоналната стилистика на готвене. Лошата новина е, че във всеки отбор ще има по един господар, който не трябва да докосва нищо и един супер-робот, който трабва да запази пълно мълчание. Те ще сменят ролите си през 15 минути, а двата отбора, които демонстрират силна воля, търпение, добър синхрон и приготвят най-впечатляващите ястия за 60 минути, ще се спасят от отпадане от MasterChef. Ще има ли роботи -„китайски реплики”, за колко време „загряват” съвременните технологии и как 2-минутна санкция може да те раздели с финала, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.

 

В последното изпитание за вечерта четирима души ще се срещнат очи в очи с един продукт, който присъства във всяка култура – тестото. Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев ще поставят някои ограничения пред възможностите на хоби-готвачите, с които ще провокират въображението и знанията им. Сред забранените храни ще попаднат любимите на всички мекици, пица, баница и кифла. Кулинарите ще се хвърлят в приготвянето на паста, тесто за мексикански такос и японска гьоза, ще демонстрират финес и креативност със соленки със сос, кекс от сухо тесто, сокове от ябълки и... гореща изнанеда. Дали човечността ще надделее над състезателния елемент, ще оцени ли журито по достойнство един „дълъг, топъл спомен” и каква съдба ще отсъдят хоби-готвачите за своите колеги и конкуренти, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи