Актуално В програмата

Chef Георги Бойковски с MasterClass по техно емоционална кухня - утре вечер от 21:00 часа в MasterChef по bTV

Добави коментар

В понеделник от 21:00 часа по bTV кутията на MasterChef ще се превърне в истинско изпитание за нервите на хоби-готвачите със скритата под нея свинска глава.

В понеделник от 21:00 часа по bTV кутията на MasterChef ще се превърне в истинско изпитание за нервите на хоби-готвачите със скритата под нея свинска глава. Задачата, която ще провокира тяхната креативност, ще се окаже плашеща за мнозина, но и ще отсее най-добрите. Според кредото на Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев добрият готвач, трябва да може да употреби всяка част от животното. Затова претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще трябва да разфасоват и превърнат уши, зурла, бузи, мозък и останалите продукти в изискано гурме. Само трите най-интересни ястия ще получат шанса за спасение от елиминацията и спечелване на предимство в следващите кръгове.

 

Добави описание

 

Истински ужас и шок ще завладеят играчите, други ще покажат майсторлък в транжирането, а трети ще се забавляват с размера на свинския мозък и опцията за декорация със сварено око. Смелост, изненадващо мислене и съчетаване на традиционни похвати от българската и европейската кухня ще отличат най-креативните. Но колко укорителна е свинската усмивка, ще спре ли специфичният хрущящ звук някой в устрема му за победа, как плачът на свинете се превръща в симфония и кой ще покаже максимално уважение към животното? Дали едно проклятие може да бъде „строшено” с хъс и кой ще спечели сигурно място сред топ 10 хоби-готвачи в България, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

 

Добави описание

 

Победителят в кутията на MasterChef ще има възможността да посочи петима хоби-готвачи, които ще вземат MasterClass, а останалите 5 ще отидат директно на финалната фаза от елиминацията. Ментор в този професионален урок ще е специалистът по техно-емоционална кухня Георги Бойковски, учил от кулинарни светила като Жоан Рока и Фернан Ейдриа. Модерните яйца по панагюрски ще обединят на пръв поглед обикновени продукти като пъдпъдъчи яйца, масло, чесън, сирене, кисело мляко, брашно, нишесте, копър и пушен червен пипер. Пелмени с пушено сирене, брюле от кисело мляко, пяна от сирене, въздух от копър и декорация от микро растения ще дадат брилянтен пример за световна фюжън концепция. Стремежът към точно пресъздаване на техники, вкус и презентация ще направи конкуренцията жестока, вербалната битка ще се разгори и ще принуди ментора да обясни, че в кухнята е важен отборния спорт. Финни похвати, самообладание и съобразителност ще дадат победата на един сред равностойни противници.  Кой ще е той и каква е грешкта в понятието „молекулярна кухня”, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

 

Добави описание


В последната фаза на елиминацията взискателното жури ще изпита кулинарното въображение на хоби-готвачите по отношение на пестеливостта. Най-големият грях в професионалната кухня е разхищението на продукта, а оптималното използване на остатъците, които хората стандартно изхвърлят, определя и експертността на готвача. Chef Михалчев ще предложи на гладиаторите кости от лаврак, изрезки от нори, соев сос, даши бульон, изрезки от джинджифил и изрезки от пресен чесън, Chef Ангелов -тайландска къри паста, натрошени оризови нудли, готвено червено зеле, кокосово мляко, обрезки от свинско бон филе и дръжки от магданоз, а Chef Токев – блокчета шоколад, пюре от ягоди, намачкано ленено семе, люспи от аспержи и изветряло шампанско. И тъй като това са продукти, които тримата експерти никога не изхвърлят в собствените си ресторанти, претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лв. ще трябва да ги превърнат във впечатляващо гурме за 60 минути. Едни ще съставят план за действие от пръв поглед, други ще трябва да „загряват” поне 30 минути, а трети ще демонстрират неумишлена политическа коректност.

 

Кой ще напусне MasterChef и как ще изглежда топ 10 любители-готвачи, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа по bTV.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи