Актуално В програмата

Chef Андре Токев посещава една от най-успешните ферми за кафе в Бразилия в „Ловци на храна”

Добави коментар

В неделя, извънредно от 13:00 часа Chef Андре Токев ще продължи кулинарното си пътешествие в Бразилия в „Ловци на храна” по bTV с посещение на вековна ферма за кафе, плантации и фабрика.

В неделя, извънредно от 13:00 часа Chef Андре Токев ще  продължи кулинарното си пътешествие в Бразилия в „Ловци на храна” по bTV с посещение на вековна ферма за кафе, плантации и фабрика. Разбира се, журито на MasterChef ще се наслади на традиционната местна кухня и ще приготви гурме рецепта, вдъхновена от природата и духа на екзотичната държава.


Кафе експертът Йордан Дъбов ще заведе Chef Токев във фермата за кафе Фазенда Алианса, създадена през 1882 година. Плантацията е перлата на известния кафеен регион в Бразилия – Можиана и благодарение на създаването й, съществува близкият град.  Двамата ще разгледат имението, което е изцяло реновирано в автентичния му вид. Ще се срещнат с неговия ръководител Ренато Ишикава, японец по произход, който е променил философията на работа и е направил фермата популярна в цял свят.

 

Добави описание


Андре ще опита типичната за Бразилия фейжоада, която се приготвя от месо, боб и сух качамак, уникални говежди стекове и кюфтенца от раци. Домакините ще му предложат свежи десерти, а комбинацият от аромати ще го плени.


Йордан Дъбов ще покаже на Chef Андре Токев различните разновидности на зърната, фазите на озряване на кафето и разликата в растенията на арабиката и робустата.  Двамата ще разбият митовете за обвързване на размера с качеството на вкуса и ще разяснят кои са световните сцени за оценка на най-добрите сортове. След това ще разгледат от близо процеса по обработката – измиване, разстилане, сушене, отделяне на месестите  части и унищожаване на отпадъчния материал. Андре ще изрази приятната си изненада от политиката за опазване на околната среда и затваряне на процесите в самообезпечаващ се цикъл. А за вечеря кулинарят ще приготви телешки стек със зеленчуци и сос с кафе, която ще сподели със своя приятел Йордан.

 

Добави описание


Как се е обработвало кафето през ХIХ век, как изглеждат кухните в Бразилия и каква е разликата между ловеца на храна и ловеца на кафе? Колко хора се занимават с производството на кофеиновата напитка в Бразилия, колко зърна са необходими за една чаша, кога започва да ражда дървото и какви са шпионските методи на Йордан Дъбов, зрителите ще разберат в неделя от 13:00 часа в „Ловци на храна” по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ловци на храна

“Ловци на храна” продължава с невероятен „стрийт фууд тур“ из Неапол

“Ловци на храна” представя вълнуващи, вкусни и цветни епизоди от слънчева Италия

Тази неделя по bTV „Ловци на храна“ тръгва по пътя на бирата в Лом

​ Chef Андре Токев се завръща с нов сезон на “Ловци на храна” тази есен по bTV

Специален коледен епизод на “Ловци на храна”