Актуално В програмата

Chef Андре Токев и Събин Ранков стартират втория сезон на „Ловци на храна”

Добави коментар

В първото издание от новия сезон на „Ловци на храна” Chef Андре Токев и Събин Ранков ще отведат зрителите на кулинарно пътешествие в района на Тетевен.

В неделя от 12:30 часа в първото издание от новия сезон на „Ловци на храна” по bTV Chef Андре Токев и Събин Ранков ще отведат зрителите на кулинарно пътешествие в района на Тетевен. Двамата готвачи приемат като собствана мисия откриването и споделянето на кулинарната история на България, за да бъде тя възродена и модернизирана. Приел отговорната задача да бъде „острието” на Chef Токев, колоритният му помощник е готов да „провери” и опита всеки продукт и деликатес от всички краище на страната.

 

Добави описание

 

Първата спирка на „ловците на храна” ще бъде Ябланица, от където те ще се снабдят с традиционните за България сусамова халва и локум с рози. Chef Токев щe разкаже на Събин, че произходът на халвата е индийски, а на локумът – от Османската империя. "Ловците на храна” ще гостуват и в стопанството на г-н Данаилов, за да видят неговите щрауси, емута и нандута. Единственото двукрако животно с два пръста, чиято пета не допира земята ще снабди кулинарите с яйце, което не съдържа алергени, има най-висок процент витамини и минерали, а в Африка го използват като афродизиак. 

 

Добави описание

Следващата спирка на Chef Токев и Събин е красивият Тетевен, за да се срещнат с майстора на местната рибена чорба „саламура”– Симеон. Докато пътуват към него, „ловците на храна” ще си припомнат легендата за града, както и страшната история за неговото опожаряване от кърджалиите през 1801 година. Кулинарят от журито на MasterChef ще отиде за риба и раци в Рибарица, а през това време Събин ще посети село Черни Вит, за да намери прословутия келтски специалитет „бял мъж”. Ястието се приготвя за Петровден от прясно сирене, мляко, брашно, сол и мед,а резултатът е полу-сладък, полу-солен десерт.

 

Добави описание

 

Докато тетевенският майстор на рибна чорба приготвя мезето за ракийка с „миналогодишни” домати, копър, препечени сушени люти чушки, печена пъстърва, ароматни раци, девисил и задължителните ческън, копър и оцет, Андре ще направи печена риба с биск от раци и тортила от щраусово яйце. Еквивалентът на 20 кокоши яйца ще се запече в голям тиган с чушки, домати, варени картофи и лук, а резултатът освен вкусен и полезен, ще припомни практиката на Клеопатра да храни любовниците си с него. Печените на огън рибни филенца ще бъдат сервирани на затоплен камък с овкусени листа от глухарче, печени краставици, сос от раци и домати.  

 

В неделя от 12:30 часа зрителите на bTV ще разберат откъде е вдъхновена пънк прическата, как се отваря шраусовото яйце, каква е легендата за Тетевенските върхове и къде се крият раците? „Ловци на храна” ще покаже и защо в модерната кухня се използват горчивите вкусове, как съчетава работата с удоволствията Събин и колко добър рибар е Андре Токев.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ловци на храна

“Ловци на храна” продължава с невероятен „стрийт фууд тур“ из Неапол

“Ловци на храна” представя вълнуващи, вкусни и цветни епизоди от слънчева Италия

Тази неделя по bTV „Ловци на храна“ тръгва по пътя на бирата в Лом

​ Chef Андре Токев се завръща с нов сезон на “Ловци на храна” тази есен по bTV

Специален коледен епизод на “Ловци на храна”