Актуално В програмата

Chef Андре Токев и Събин Ранков откриват насладата на винопроизводството в Кортен в „Ловци на храна”

Добави коментар

Тази неделя от 13:00 часа в „Ловци на храна” по bTV Chef Андре Токев и Събин Ранков се отправят към Средна гора, за да посетят лозята на село Кортен.

Тази неделя от 13:00 часа в „Ловци на храна” по bTV Chef Андре Токев и Събин Ранков се отправят към Средна гора, за да посетят лозята на село Кортен. Горнотракийската низина ще предложи на двамата кулинари изкусителна комбинация от хранителни и винени открития. Новите рецепти и насладата от дегустацията на различни сортове и купажи, ще докажат, че за най-хубавите преживявания, детайлът е от значение.

 

Добави описание


Chef Токев и Събин ще отидат на гости на една от най-верните почитателки на MasterChef, за да приготвят пита по традиционна българска технология. Докато Андре разучава местния деликатес - двойно токана дебела пита със свинска мас на сач, неговият помощник ще преоткрие радостта от контакта с животните. Умелата домакиня Янка ще изпрати готвачите с топъл хляб при енолозите Капка и Росен, които ще разкрият тайните на отличното вино.  А каква изненада ще организира дамата за ергена Събин – в неделя от 13:00 часа в „Ловци на храна” по bTV.


Колоритният хоби-готвач от школата на MasterChef ще чуе за първи път какви са компонентите, които определят качеството на гроздето – захарен градус, тероар, почва, валежи, наклон, изложение. Но любопитството му няма да бъде задоволено и ще го отведе право при пекарят на бъчви, за да научи тънкостите на занаята.  Андре ще се вдъхнови от кораловите отенъци на виното за създаването на цитрусова салата и ще организира изтънчен „пир” със сирена и пикантни колбаси за своите домакини. Защо Каберне совиньон трябва да има дъх на орех, за какво служи рефлектометърът, какво е нужно на един професионален готвач, за да приготви 100-годишен български десерт при полеви условия, зрителите на bTV ще видят тази неделя от 13:00 часа.

 

Добави описание

„Ловци на храна” по bTV ще отведе Chef Андре Токев и до Карановската селищна могила – дворецът на праисторията на Европа, запазил артефакти на 8 хиляди години. Там е открита керамична плочка със символи, за която се предполага, че пази най-старата писменост на континента, както и множество сечива, доказателство за кулинарните традиции на българските земи. И още - какво представляват ритуалът на „куралийница” за Заговезни и поверието за ергените с „бутурници” на този празник, дали прасетата обичат да ги чешат по врата и какво е общото между годината на производство на виното и жените – в неделя от 13:00 часа в „Ловци на храна” по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ловци на храна

“Ловци на храна” продължава с невероятен „стрийт фууд тур“ из Неапол

“Ловци на храна” представя вълнуващи, вкусни и цветни епизоди от слънчева Италия

Тази неделя по bTV „Ловци на храна“ тръгва по пътя на бирата в Лом

​ Chef Андре Токев се завръща с нов сезон на “Ловци на храна” тази есен по bTV

Специален коледен епизод на “Ловци на храна”