В програмата

Chef Андре Токев и Събин Ранков опитват автентични радомирски рецепти в Шоплука – тази неделя в „Ловци на храна“

0/5

Chef Андре Токев и Събин Ранков опитват автентични радомирски рецепти в Шоплука – тази неделя в „Ловци на храна“

Тази неделя от 12:30 часа по bTV „Ловците на храна“ Chef Андре Токев и Събин Ранков ще се отправят към радомирския край, за да опитат прословутата кавърма, която години наред е част от менюто на Балкантурист. Кулинарите ще се запознаят с традицията за производство на боза, ще видят паметника и музея на занаятчиите и ще търсят лешници в едно от най-продородните на ядки селища.

 

Добави описание


Chef Андре Токев и Събин Ранков ще стартират кулинарните си приключения в Шоплука от село Извор, където ще опитат гювеча и кавърмата по радомирски на леля Теменужка. Докато Събин търси лешници, журито на MasterChef ще научи рецептата за боза и с какво са хранили бебетата в региона. За да допълни менюто топ готвачът ще приготви своя интерпретация на сирене по шопски с хрупкав „капак“.


Андре ще посети пернишката крепост, кръстена на известния болярин и владетел Кракра. Селището датира от 5 век пр. Хр., когато е било населено от траките. Историците смятат, че крепостта създадена след 809 г. по време на първото българско царство и Хан Крум. Опустушавана е многократно от авари, готи, хуни и други племена. Била е много значима от стратегическа гледна точка. На това място пълководецът Кракра разбива два пъти византийските войски. По това време менюто на предците ни се е състояло предимно от зърнени каши и сушени меса, дивеч и риба от река Струма.

 

Добави описание


Коя е най-важната подправка в Радомирско, как изглежда троянският компот и обичат ли люто шопите, зрителите ще разберат в неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна“ по bTV. 

Още за Ловци на храна

05:30
28.11.2020
Ловци на храна - предаване за кулинарен туризъм
12:30
29.11.2020
Ловци на храна - предаване за кулинарен туризъм с водещи Андре Токев и Игор Дамянов, с.5 еп.10
05:30
30.11.2020
Ловци на храна

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg