В програмата

Chef Андре Токев и Събин Ранков изследват Родопите в „Ловци на храна”

0/5

Chef Андре Токев и Събин Ранков изследват Родопите в „Ловци на храна”

В неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна” по bTV Chef Андре Токев и Събин Ранков ще се отправят към Родопите. Техни любезни домакини ще бъдат Емил и Емилия Атанасови, които са избрали асеновградска област за свой дом и място, където да отглеждат коне, говеда, зеленчуци, плодове и билки.

 

Добави описание


Емил ще демонстрира на „ловците на храна“ как се организират екстремни конни състезания с препятствия. Заедно, те ще се насладят на красивата гледка на язовир Сушица и водопада Лястовичи вир. Докато Събин се учи да прави плодови сладка, Chef Токев ще разбере как приятелят му се грижи за планината, къде ходи на пикник и как асеновградчани приготвят прясна пъстърва със зеленчуци на камък.

 

Добави описание


Chef Токев ще разкаже на Събин за Асеновата крепост, построена първоначално от траките заради стратегическото й разположение и модернизирана от цар Иван Асен. А Емил ще даде повече любопитни детайли за местните забележителности - Белинташ, Караджов камък, Кръстова гора. Светилищата се смятат за енергийни полета,  които хората посещават, за да се заредят емоционално и физически. Chef Токев ще научи как се отглждат месодайни говеда, ще набере жълт кантарион, салвия и котешки нокът, масловки и челадинки. Журито на MasterChef ще приготви карпачо от говеждо „по родопски“ и ще сподели любопитната история за създаване на предястието, свързана със здравословното състояние на италианско графиня. 

 

Добави описание


Колко обича професията си Събин Ранков, какво гласят легендите за златната колесница на Александър Македонски и кои са основните правила при езда? Как изглеждат праисторическите вилици, защо траките са придавали мистичност на Белинташ, как изглежда „българският Свинкс“ и колко богати на билки са Родопите, зрителите ще разберат в неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна” по bTV.

Още за Ловци на храна

12:30
01.11.2020
Ловци на храна - предаване за кулинарен туризъм с водещи Андре Токев и Игор Дамянов, с.5 еп.6
12:30
01.11.2020
Ловци на храна - предаване за кулинарен туризъм с водещи Андре Токев и Игор Дамянов, с.5 еп.6
05:30
02.11.2020
Ловци на храна

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg