Актуално В програмата

bTV в изборния ден

Добави коментар

В деня на местните избори и националния референдум на 25 октомври bTV ще реализира мащабна журналистическа концепция.

В деня на местните избори и националния референдум на 25 октомври bTV ще реализира мащабна  журналистическа концепция. В основата ѝ са нови виртуални технологии, нови студиа и включвания на живо от цялата страна с екслузивни новини.

Репортерите на bTV Новините застават в 15 горещи точки в страната. Зрителите ще могат да следят всичко за изборите в ефира на bTV още от сутринта – с емисии новини на всеки кръгъл час с водещи Виктория Петрова и Юксел Кадриев. Изборният ден на живо в ефира на bTV започва в 8.00 часа.

Ключов елемент в програмата за изборния ден е новата виртуална система, която bTV въвежда във всички новинарски студиа. Тя дава възможност за атрактивно представяне на огромния обем от информация за процеса и контекста на местните избори и националния референдум.

В изборния ден bTV ще представя данните на две социологически агенции – „Алфа Рисърч” и „Маркет линкс”. Освен резултатите от екзит пол и паралелното преброяване, агенциите са изготвили пакет от допълнителни статистически  данни по поръчка на телевизията. Те ще дадат на зрителите детайлна информация за профила на гласоподавателите в отделните региони. Те също така ще очертаят тенденциите в предпочитанията. „Алфа Рисърч” и „Маркет линкс” подготвят сравнителен анализ на данните, който ще бъде визуализиран в студиата на bTV, а също и коментиран от социолозите в изборната вечер.

Специалното изборно студио започва в 17 ч.  Предвидени са живи включвания от 15 български града, а в НДК са оборудвани три отделни зали. В централното студио на bTV ще бъде Антон Хекимян. Резултатите и социологическите данни ще представя Лиляна Боянова. Светослав Иванов и Цветанка Ризова ще разговарят с гости в две специални зали в НДК, а Жени Марчева ще търси първите коментари на основните кандидати за власт с репортерска камера и микрофон.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: избори

Нова ТВ в изборния ден

БНТ1 в изборния ден

България гласува - целият изборен ден с TV7 и NEWS7

„Пренареждане” в програмата на bTV в изборния ден

Изборите в ефира на Bulgaria ON AIR TV