В програмата

bTV Репортерите за силата на бащината любов и трудния път към върха

0/5

bTV Репортерите за силата на бащината любов и трудния път към върха
bTV Репортерите за силата на бащината любов и трудния път към върха

Тази събота, точно в 19:30 ч. bTV Репортерите ще дадат отговор на въпросите: Възможно ли е човек да изкачва върхове, въпреки физическите прегради, и колко струва на едно семейство да види усмивката на детето им? „Към върха” е история за 13-годишната Криси, която има двигателни проблеми, но това не спира нея и родителите й да покоряват върхове. Докато Криси е малка, баща й буквално я носи на ръце до Мусала, което е не само любимо, но и работно място за нейните родители.

 

Добави описание

 

Днес тя ходи с патерици и полага усилия да се катери сама - въпреки трудностите. А идеята на родителите да зарадват своето дете, прераства в по-мащабна инициатива – да помагат на деца в неравностойно положение да се докоснат до планината.

 

Добави описание

 

Подробности зрителите на bTV ще научат от филма на Леда Цветкова, операторите Александр Осиченко и Борислав Мавров и монтаж Станислав Стоев на 8 октомври, веднага след bTV Новините.

 

Добави описание

 

Неделното издание на bTV Репортерите ще бъде посветено на референдума в Унгария, който изненада цяла Европа. Защо едва 40% от унгарците отидоха до урните, а тези, които го направиха категорично застанаха срещу приемането на бежанци? И защо по-голямата част от унгарското общество избра да замълчи? Между гласовете на популизма и мълчанието на елитите, във “Vox populi“ от Будапеща Кристина Баксанова, операторът Борис Пинтев и монтажистът Красимир Георгиев ще търсят отговорите на тези и други въпроси.

 

Добави описание


Пред камерата на bTV Репортерите позицията си за гражданските протести в навечерието на референдума ще сподели една от рок легендите в Унгария – Янош Броди. Режисьорът Арпад Шилинг, чиито пиеси се поставят на европейски сцени, ще обясни защо въпросът на референдума не е въпрос от дневния ред на унгарците. Зрителите на bTV ще се срещнат и с най-известния кмет в Унгария, който инициира издигането на оградата на границата със Сърбия. Ласло Торочкай ще разкаже по какво неговите доброволни отряди за охрана на границата си приличат и по какво се различават от българската практика. На 9 октомври, в 19.30 ч. екипът на bTV ще стигне и до нелегалния бежански лагер на сръбско-унгарската граница, за да срещне зрителите с част от обитателите му, които са минали браздата през България.


 

Още за bTV Репортерите

19:30
26.01.2019
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания
21:45
26.01.2019
bTV Репортерите - предаване за журналистически филми и разследвания
19:30
27.01.2019
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg