bTV Репортерите

bTV Репортерите за съдбата на Копривщица и последните оцелели животни от зоопарка в Мосул

0/5

bTV Репортерите за съдбата на Копривщица и последните оцелели животни от зоопарка в Мосул

Пречат ли инвеститорите на паметниците и паметниците – на инвеститорите в Копривщица? Този въпрос ще бъде на фокус в bTV Репортерите тази събота в 19.30 ч.


Филмът на Вяра Деянова и  Добромир Иванов разказва за новите въстания в града на Каравелов, Бенковски и Дебелянов. Защо общинският съвет в Копривщица не харесва новия устройствен план и смята, че новото строителство може да помогне на поминъка в града? Трябва ли да има хотели в Копривщица и има ли почва за повече от едни инвеститор в града? Отговорите – в bTV Репортерите  на 8 април, веднага след централната емисия новини.

 

Добави описание


В неделната вечер репортерът Марина Евгениева и операторът Иван Филчев ще направят зрителите на bTV съпричастни към опасна акция за спасяването на последните две оцелели животни от зоопарка в Мосул, който се намира само на 2,5 км. от зоната на военни действия. Всичко това се случва в разгара на ожесточените битки между иракската армия и бойците на „Ислямска държава“.
Рискованата операция се извършва от екип на международната организация „Четири лапи”, които са били потърсени за помощ от хората от освободената източна част на града. С риск за живота си, природозащитници от Австрия, Румъния, България и Южна Африка преминават през преговори с военните, часове чакане по граници и работа при изключително тежки условия, за да помогнат на други живи същества.


През какви трудности преминава цялата акция – зрителите ще научат единствено в bTV Репортерите на 9 април, неделя, от 19.30 ч.

 

Още за bTV Репортерите

19:30
27.09.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания
21:45
27.09.2020
bTV Репортерите

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg