В програмата

bTV Репортерите за опасностите, които крият фалшивите новини в навечерието на Евроизбори 2019

0/5

bTV Репортерите за опасностите, които крият фалшивите новини в навечерието на Евроизбори 2019

Тази събота на фокус в bTV Репортерите ще бъде тема, която става все по-актуална с наближаването на предстоящите евроизбори, а именно фалшивите новини. Експерти предупреждават, че те представляват сериозен и реален проблем, който може да има много негативни последствия. Лесно ли се манипулира общественото мнение? И кой печели от разпространяването на лъжи?

 

Добави описание

 

В стремежа си да дадат на зрителите всеобхватна и обективна картина на случващото се в навечерието на изборите за Европейски парламент, във филма „Внимание! Fake news!” международният редактор на bTV Русалин Венев и операторът Борислав Мавров ще разкажат една история за опасностите, криещи се в световната мрежа. Специално за зрителите на bTV Репортерите открито ще говорят софтуерният експерт Преслав Наков и председателят на фондация „Евроактив” Кристоф Леклерк, които предупреждават, че хората трябва да бъдат много внимателни с публикациите, които четат в интернет. Видеомонтажистът Ивелин Илиев пък ще покаже колко е лесно да се направи клип с фалшиво съдържание. 

 

Добави описание

 

Как хората могат да се предпазят от „фейк” новините? И на кого да се доверят в безбрежния океан от информация, който представлява интернет? Отговорите на тези и други въпроси – на 20 април, от 19.30 часа, в bTV Репортерите.

 

„Внимание! Fake news!” е част от журналистическата поредица на bTV Новините „Промяната Европа“, посветена на предстоящия евровот и предизвикателствата, пред които се изправят страните-членки на променящия се Европейски съюз. Проектът е израз на стремежа на редакцията с най-високо доверие в България да даде на зрителите на bTV пълна и обективна картина за процесите, които определят посоката и качеството на живота на хората и се реализира в ефира на новините и актуалните предавания на bTV и bTV Radio, както и в специална секция на btvnovinite.bg.

Още за bTV Репортерите

19:30
18.07.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания
21:45
18.07.2020
bTV Репортерите
19:30
19.07.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg