Актуално В програмата

bTV Репортерите с ексклузивно разкритие за агент под прикритие в организацията на Васил Левски

Добави коментар

Репортерът на bTV Теодора Енчева и операторът Павел Баев тръгват по следите, оставени от новите 16 документа за Апостола на свободата Васил Левски и за участниците в Арабаконашкия обир.

Тази събота от 19.30 ч., репортерът на bTV Теодора Енчева и операторът Павел Баев тръгват по следите, оставени от новите 16 документа за Апостола на свободата Васил Левски и за участниците в Арабаконашкия обир. Зрителите на bTV Репортерите ще станат свидетели на ексклузивно разкритие за специален агент под прикритие на турската полиция в организацията на Левски.

 

Добави описание


Защо агентът говори български? Теодора Енчева търси отговорите чрез новооткритите документи в Османския архив в Истанбул за делото и живота на Апостола, от които става ясно и че Левски е възприеман от тогавашната Османска власт като много опасен човек за властта.

 

Добави описание


Във филма „Ти ли си, Джингиби?“, за първи път почти век и половина след обесването, зрителите ще научат от автентичен източник как е изглеждал Васил Левски. Какви са новите хипотези на водещи историци за периода на Възраждането за това кой е предал най-големия български революционер? Отговорите на този и други въпроси – в bTV Репортерите на 22 февруари, веднага след централната емисия на bTV Новините.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Репортерите

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

Тази събота в bTV Репортерите: Аз съм БУРНЕША.

Спортът като мост между света на тишината и този на любовта - в bTV Репортерите

bTV Репортерите: Едно денонощие очи в очи с коронавируса, болните и техните спасители