bTV Репортерите

„bTV Репортерите”: „Превъзпитание” („Umerziehung”) в неделя, 2 ноември

0/5

„Umerziehung” („Система на превъзпитание”)
„Umerziehung” („Система на превъзпитание”)

Кристина Баксанова разказва за мерките за „Превъзпитание” в ГДР 2 ноември, неделя в bTV Репортерите от 19.30 часа

Материалът е дело на Кристина Баксанова, операторът Борис  Пинтев и монтажистът Иво Богатев. В него се разказва за годините на социализма, в които „Торгау” е дума-кошмар за юношите в ГДР. Това е най-строгият трудово-възпитателен интернет в бившата Източна Германия.

Разкрит е през 60-те години на 20 век, след издигането на Берлинската стена, когато все повече младежи правят опити да избягат на Запад. Домът е единствен по рода си и в него се прилага  „Umerziehung” („Система на превъзпитание”). До падането на Берлинската стена методите са приложени на над 4 000 „буйни” младежи. 

„Umerziehung” („Система на превъзпитание”)

Какво представлява системата, как променя личността и какви са последиците разказва един от оцелелите пред Кристина Баксанова и оператора Борис Пинтев. За първи път след 42 години бившият „възпитаник” заедно с екипа на bTV влиза отново в „карцера” и преживява най-тежките си моменти.

Зрителите ще научат и какви акции се провеждат в България срещу младежите-противници на социалистическите правила, кои според ДС и МВР са „хулиганите”  и какво пазят архивите за тях.
 

Още за bTV Репортерите

19:30
27.09.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания
21:45
27.09.2020
bTV Репортерите

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg