bTV Репортерите

bTV Репортерите: Какви хилядолетни артефакти крият черноморските води?

0/5

Ладислав Цветков отвежда зрителите на „мисия археология под вода”
Ладислав Цветков отвежда зрителите на „мисия археология под вода”
 
bTV Репортерите разкрива подводните тайни на Черно море на 5 и 6 октомври

Тази събота и неделя, от 19.30 ч., в две части в bTV Репортерите ще бъде излъчен филмът “Мисия археология под вода”. В специалния проект на мултимедийния репортер на bTV Ладислав Цветков зрителите ще намерят отговори на въпросите защо Черно море е едно от най-добрите места за запазване на артефакти и кой и как ги отрива. И още - как работят археолозите под вода и защо България излезе на световната карта в подводната археология.

 

bTV Репортерите: Какви хилядолетни артефакти крият черноморските води?

 

По думите на фоторепортера на bTV, да бъдеш част от работата на екип от български подводни археолози е не само професионално предизвикателство, но най-вече „възможност да заведеш зрителите под морската повърхност, където е скрита хилядолетна история.”

При предишен проект – „Black Sea M.A.P”, екип от археолози, ръководени от световноизвестния професор Джон Адамс, се натъква на изключителни находки – запазени потънали римски кораби. Откритието им е поредно доказателство за това, че нашите земи съхраняват значими парчета от пъзела на човешката история и еволюция.

 „Две са моретата в света, които запазват археологията в себе си – Балтийско и Черно море. За Черно море интересното е, че в него има много повече стара история. Причината е, че ние сме част от стария свят, в който хората са пътували и са комуникирали помежду си”, разказа в „Тази сутрин” Ладислав Цветков.

Какви хилядолетни артефакти крият черноморските води – зрителите ще научат от филма “Мисия археология под вода” – на 5 и 6 октомври, веднага след централната емисия на bTV Новините.

Още за bTV Репортерите

19:30
27.09.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания
21:45
27.09.2020
bTV Репортерите

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg