Актуално В програмата

bTV отново спря "Шоуто на Слави"

Добави коментар

"Шоуто на Слави" бе cпpяно отново от bTV. В началото на предаването бе пуснат скрол, че епизодът няма да бъде излъчен поради несъотвествие със стандартите за телевизионно съдържание.

"Шоуто на Слави" бе cпpяно отново от bTV. В началото на предаването бе пуснат скрол, че епизодът няма да бъде излъчен поради несъотвествие със стандартите за телевизионно съдържание.

Тази вечер гост на Слави е бил журналистът от Нова тв - Васил Иванов, който по-рано днес обяви, че напуска медията след 14 години работа там, тъй като му била налагана цензура през последната една година.

Публикуваме писмото, което Слави Трифонов изпрати до медиите:

"Уважаеми колеги журналисти,
тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов. В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов.
Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно.
За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително.

Вярвам, че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас.

Слави Трифонов"

Васил Иванов

В профила си във фейсбук Васил Иванов написа:

Спряха Шоуто на Слави заради моето участие! Заснехме предаването, разказах и показах неопровержими факти за оказваната върхрху мен цензура от Нова телевизия, публиката онемя.

15 минути преди излъчванета Слави ми се обади и ми каза, че шефовете на БТВ са му заявили, че частта с моето участие няма да бъде излъчена, а тя бе 35 минути. Той е отказал категорично да се пусне без моето участие. Не мога да повярвам, че БТВ спира предаване, в което журналист от конкурентната медия разказва за цензурата, налагана му в нея. Това доказва, че центъра на политическата цензура(защото аз показах политическа корупция и свързаното с това мое цензуриране) е един и същ. И вече едва ли някой ще се усъмни в думите ми, че съм жестоко цензуриран от 1 година насам. Браво на Слави - оказа се истински мъж. Утре на пресконференция ще повторим предаването, както бе заснето днес. Ще се предава по интернет.

 

**************************

 

От медията изпратиха следното съобщение: "bTV излъчва повторение на епизод на Шоуто на Слави тази вечер. Предвиденият за тази вечер епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие на съдържанието му със стандартите за редакционно съдържание. bTV счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на  добросъвестнотта. bTV стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти."
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Шоуто на Слави , Слави Трифонов

Слави Трифонов прави телевизия "Седем осми" и партия "Няма такава държава"

Край на "Шоуто на Слави"

Празнична програма - какво ще дават по bTV?

Какво ново в есенния сезон на bTV

bTV спря "Шоуто на Слави"