Актуално В програмата

Бронзовият финалист на MasterChef Николай Немигенчев приготвя телешко в поредицата „Гладиатори в кухнята“

Добави коментар

В сряда, 27 юни, Николай Немигенчев ще покаже на зрителите на bTV рецептата за телешко бонфиле с патешки дроб, с която влезе в челната тройка на MasterChef в рубриката „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“.

В сряда, 27 юни, Николай Немигенчев ще покаже на зрителите на bTV рецептата за телешко бонфиле с патешки дроб, с която влезе в челната тройка на MasterChef в рубриката „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“. Юристът с безспорен кулинарен талант ще докаже, че изтънченото френско ястие може да се приготви във всеки дом, за да зарадва най-близките по специален повод.

 

Добави описание

 

  • Като начало Николай ще изпече патладжан, който ще се превърне във финно пюре със сметана.
  • Той ще овкуси прясно мляко със сол и черен пипер, а след това ще пошира в него аспержи.
  • Кулинарят ще поясни, че за тази техника е важно течността да не ври, а времето за обработка на зеленчуците да бъде в рамките на 2-3 минути.
  • Важен момент е и шоковото охлаждане във вода с лед, за да се запази свежият им цвят.
  • Последната обработка на аспержите ще бъде бързо глазиране на тиган с масло, сол и черен пипер. Това е и една от характеристиките на френската кухня – всичко се готви при ниска термична обработка.
  • За топлия сос Николай ще комбинира 100 г мед с 2 лъжици горчица, 50 г масло и малко балсамов оцет.
  • За декорацията на ястието си ще използва 30 г ананас, който ще пасира с 60 г вода, 20 мл. зехтин и 10 г брашно. 
  • Сместта ще запече на сух тиган, а след това ще карамелизира и няколко парченца от плода в масло.
  • За обработката на патешкия дроб бронзовият медалист на MasterChef ще осоли обилно, ще подправи с черен пипер и ще запече в силно загрят тиган по 1 минута от двете страни.
  • За телешкото ще подходи по същия начин като ще го запечата на сух тиган, а след това ще добави масло, розмарин, мащерка и ще го глазира.
  • Филето ще се пече 5 минути на 180 градуса, а след това ще бъде поднесено върху пюрето от патладжан и под патешкия дроб.

Добави описание

 

Николай Немигенчев ще признае пред екипа на „Преди обед“, че има самочувствието на добър готвач и още от първите си стъпки в MasterChef се е целел в титлата. Като активен спортист не изповядва олимпийския принцип, че е важно участието и не ходи на състезания без да е сигурен в подготовката си. Професията на адвокат също допринася за хъса му към победа и въпреки че не е доволен от класацията, е горд с показаните пред Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки рецепти. Той заяви, че смята да се занимава професионално с кулинария и вече е поставил началото на проекта Men in the Кitchen заедно с колегите си Даниел Радойков и Кольо Минчев. Успоредно с демонстрационните вечери, той работи и по своя марка високопротеинов фитнес чийзкейк, който скоро ще може да се намери в търговската мрежа в България и чужбина.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Преди обед

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Свежи лица и нови тематични блокове в новия сезон на „Преди обед“

Петър Дочев и Деси Стоянова са новият екранен тандем водещи на „Преди обед“

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

Деси и Сашо посрещат 10-ия рожден ден на „Преди обед“ с много изненади за зрител