Актуално Други

„Бригада Нов дом“ върна вярата и увереността на потисната дъщеря и самотната ѝ майка

1 коментар

Вчера социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ промени тежката история на Криси, Ина и дядо Къци.

Вчера социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ промени тежката история на Криси, Ина и дядо Къци. Едно тъжно и загубило вярата в себе си момиче, нейната изоставена майка и болният ѝ дядо, живееха в полу-разрушен апартамент – „склад за лоши спомени“.


Ина среща бащата на дъщеря си на 26 години. 6 месеца по-късно разбира, че е бременна. Съобщава му новината и той реагира с радост. Веднага след това изчезва и я оставя на подрепата на семейството й. В 7-мия месец на бремеността Ина получава кръвоизлив и за малко не губи детето. Бащата на Криси се появява малко след раждането ѝ с идеята да живее при тях. Започва да убеждава майката да ипотекира апартамента, за да направят собствен бизнес. Тя отказва, а той се опитва да открадне документите й. След това изневерява с най-добрата ѝ приятелка и Ина го гони. Прекарала 3 години в сълзи на разочарование от бащата на детето си, тя се бори ежедневно за оцеляването и щастието на своите близки.


Малката не чувства липсата на мъжка фигура и живее с усмивка, докато не започва училище. Там е подложена на тормоз и подигравки заради външния си вид. Криси се изолира вкъщи и се захваща с изучаването на езици – знае перфектно английски, овладява он-лайн китайски, японски и корейски. В интернет намира и приятели от цял свят. Такива, с които да излезе – няма. Но нещастията за семейството не спират до тук. Преди две години Ина губи баба си, а няколко дни по-късно майка ѝ е диагностицирана с рак в напреднъл стадий. Живее само три месеца. От тогава малката Криси страда за двете си пра-родителки, които са посветили дните си на отглеждането на един „провал“. Дядо Къци е с диабетна гангрена, 11 операции на краката и почти пълна слепота. Въпреки че работи на минимална заплата в радиото, Ина често помага на приятели и близки, изпаднали в беда. Трудно свързва двата края и няма възможност да ремонтира жилището.  Самотната майка живее в постоянна вина за „склада за лоши спомени“, който обитава дъщеря й. 


Мария Силвестър и бригадата на Караджов завариха олющени тапети и тавани, течаща баня, разпадащи се мебели и много мъка. Въоръжени с чукове и мистрии, героите в работнически дрехи се заловиха смело да заличат следите от болезненото минало. Тежката ситуация в жилището накара бригадата да работи и през нощта, за да спази обещания срок от 5 дни. Те разшириха кухнята, замениха мухъла и белите мечки в банята с първи фаянс и нова санитария. Свалиха огромно количество упорити тапети, шпакловаха и боядисаха цялата къща.

 

Добави описание


По традиция, докато майсторите променяха интериора, Мария Силвестър се постара да „реновира“ и душата на семейството. Тя заведе Криси в зала за к-поп танци и я запозна с група „Toxic“ – шампиони за България, които ще представят страната ни на световните финали в Корея. Момчетата поеха ангажимент да ѝ преподават специфичните движения, за да я потопят още по-дълбоко в любимата ѝ култура и музика. Негово превъзходителство посланикът на Република Корея Джънг Джингю лично ѝ поднесе подарък и ѝ пожела успех във всяко начинание.  А за финал Криси получи нов компютър с аксесоари, а мама Ина – така мечтаната прахосмукачка.

 

Едно младо и красиво момиче отново откри смисъла и промени светогледа си. Тя повярва в качествата си и „отвори вратата“ към новите си познанства. Една майка се успокои от щастието на детето си. Мрачната обстановка в жилището, навяваща тежки спомени за смърт, загуба и отхвърляне, беше подменена с красотата и уюта, необходими, за да започнеш „на чисто“. Всеотдайността на момчетата и Караджов бяха високо оценени от Ина и Криси, а усилията им бяха определени като истинско чудо.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Бригада нов дом

Васил Василев - Зуека дава съвети на малка художничка в „Бригада Нов дом“

Новият епизод на „Бригада Нов дом“ ще напомни на всички кои са важните неща

Димитър Бербатов е изненадата за героите в новия епизод на „Бригада Нов дом“

Приказна любовна история докосва сърцата в „Бригада Нов дом"

Ники Илиев e гост-звезда в последния епизод за сезона на “Бригада Нов дом”