Актуално В програмата

„Бригада Нов дом“ върна цвета в живота на петчленно семейство, което се бори с последствията от два пожара и аварията в Чернобил

Добави коментар

Пет дни бяха достатъчни на Мария Силвестър и бригадата на Караджов да заличат следите от пожарите в дома на семейство Гигови и така да вдъхнат кураж и върнат вярата в доброто на още едно многодетно семейство

Пет дни бяха достатъчни на Мария Силвестър и бригадата на Караджов да заличат следите от пожарите в дома на семейство Гигови и така да вдъхнат кураж и върнат вярата в доброто на още едно многодетно семейство в четвъртия епизод на социалния проект „Бригада Нов дом”, който се излъчи в четвъртък вечер по bTV.

 

Добави описание


Семейството на Анета и Стоян е преминало през редица житейски изпитания и трудности, но е сплотено и щастливо благодарение на любовта и хармонията, която цари в него. Анета загубва напълно косата си, когато е едва десетгодишна, вследствие на радиацията след аварията в Чернобил. Макар и притеснена от проблема, с който трябва да живее, и до днес тя е най-красивата жена в очите на мъжа си.

 

Добави описание


Историята на двамата родители започва като приказка, когато Стоян публикува обява за запознанство във вестник, а едно от писмата, които получава, е от неговата бъдеща съпруга. Животът им обаче ги подлага на изпитания, с които семейството трябва да се бори всекидневно и така вече 15 години. В продължение на 10 години двойката се опитва да има деца, но неуспешно. Точно когато взимат решението да подадат документи за осиновяване, разбират, че чакат първата си рожба. Днес те се радват на три прекрасни деца – Мила, Велислав и Габриела, безмерно щастие, което също не идва без изпитание. Когато Анета е бременна в пети месец с малката Габриела, лекарите откриват дупка в сърцето на бебето. След тежко раждане, шансовете на Габи са минимални. Скоро след това обаче е направена успешна операция на бебето и вече 6 години Габи тича и играе без да бъде наблюдавана.

 

Добави описание


Всички изпитания и трудности в живота си семейство Гигови преодоляват със силата на любовта, но вече 8-ма година не могат да спечелят битката с жилището си, което е горяло два пъти. Двустайният апартамент е в окаяно състояние, с олющени стени и почернели от огъня тавани, стари плочки, мухъл в детската стая, вехти и изпочупени мебели и настилки. Анета и Стоян все още изплащат заемите, които са взели, за да стегнат жилището преди 8 години, но силите и средствата им никога не стигат, за да направят основен ремонт.

 

Добави описание


Тази битка може да спечели единствено екипът на „Бригада Нов дом“, който за пет дни успя не само да преобрази нефункционалното и безцветно жилище в уютен и удобен дом, но и върна цвета и усмивките в живота на семейство Гигови. Неуморната бригада на Караджов пребори саждите в апартамента и с няколко боядисвания обнови таваните, а стените грейнаха в любимите на децата цветове – оранжево, жълто, зелено и синьо. Спалнята на родителите се превърна в удобна дневна с място за отдих и кътче само за Стоян и Анета. С новото разпределение семейството вече няма да се храни, където спи, а в обновената кухня – с нови електроуреди, шкафове и трапезна маса. Много усмивки и весели очички предизвика у децата вида на детската стая, в която вече има мечтаното двуетажно легло и всичко, което са си мечтали. Нефункционалната вана в банята е премахната, за да се отвори място за трите деца.   Бригада Нов дом“ успя още веднъж да превърне едно жилище в уютен дом и да сбъдне мечтите на още три деца с тежка съдба.

 

Добави описание


Как живеят днес Анета, Стоян и трите им деца след благородната намеса на „Бригада Нов дом”, зрителите на bTV ще разберат в репортажа на предаването „Тази събота и неделя“ в събота, 24 март.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Бригада нов дом

Васил Василев - Зуека дава съвети на малка художничка в „Бригада Нов дом“

Новият епизод на „Бригада Нов дом“ ще напомни на всички кои са важните неща

Димитър Бербатов е изненадата за героите в новия епизод на „Бригада Нов дом“

Приказна любовна история докосва сърцата в „Бригада Нов дом"

Ники Илиев e гост-звезда в последния епизод за сезона на “Бригада Нов дом”