В програмата

„Бригада Нов дом“ спасява многодетна вдовица от жилище „катакомба“

0/5

„Бригада Нов дом“ спасява многодетна вдовица от жилище „катакомба“

 „Бригада нов дом“ промени съдбата и върна вярата в доброто на още едно многодетно семейство в третия епизод на предаването, което се излъчи в четвъртък по bTV. Водещата Мария Силвестър разказа историята на самотна майка с три пораснали деца – Ерик (16 г.), Екатерина (13 г.) и Едуард (11 г.), които вече пета година се борят сами с непосилната задача да ремонтират полу-разрушения, стар и нефункционален общински апартамент, в който живеят.

 

Добави описание

 

Зоя остава вдовица преди почти десителетие и оттогава с много желание, смелост и сила се опитва да отгледа децата си в нормални условия и любов. След като сменя приютите с  различни квартири, семейството се нанася в панелното жилище. Зоя спи върху матрак, подпрян върху две нощни шкафчета, кухнята е в окаяно състояние без маса и столове за хранене, трите деца, които са вече тинейджъри спят заедно, а мухълът и разрухата в банята я правят почти неизползваема. Майката се опитва да спечели битката с ремонтите в жилището си, но силите и средствата не й достигат.

 

Добави описание


В тази битка се намесва екипът на „Бригада Нов дом“, чиято мисия е да подава ръка на семейства в нужда, които въпреки усилията и желанието си, не могат да се справят сами с ремонтите и не успяват да осигурят елементарни условия за живот на децата си. Така бригадата на Караджов се заема с новата си задача – да преобрази нефункционалното и рушащо се жилище на Зоя в дом, в който може да се живее нормално. Предизвикателството пред майсторите е голямо, но и този път те успяват само за 5 дни да сътворят чудеса.

 

Добави описание

 

Крайно непрактичната спалня на Зоя е превърната в красива детска стая за двете пораснали момчета с всички удобства. 13-годишната Катя има собствено кътче с бюро за уроци и собствено легло, а майката ще замени мизерния матрак с удобно място за спане. Кухнята е изцяло препроектирана и оборудвана така, че цялото семейство да има възможност да се храни заедно и на столове. Банята е не само ремонтирана и без мухъл, но и вече цветно и приятно място за използване. Мария, майсторката на декорацията, успява да внесе живот на новото жилище с детайли и цветове, които да направят Зоя и децата й щастливи. „Бригада Нов дом“ успява още веднъж да превърне едно жилище, което обитателите му определят като „истински ад“ и „катакомба“, в „сбъдната мечта“.

 

Добави описание


Как живее Зоя с трите си деца и как се промени животът й след благородната намеса на „Бригада Нов дом“, зрителите на bTV ще разберат в предаването „Тази събота и неделя“, събота, 17 март.

 

Още за Бригада нов дом

14:15
10.07.2020
Бригада Нов дом - социален проект, с.2 (2017)
17:00
11.07.2020
Бригада Нов дом - социален проект, с.2 (2017)
17:00
12.07.2020
Бригада Нов дом - социален проект, с.2 (2017)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg