Актуално Други

„Бригада Нов дом“ се притече на помощ на самотна майка, жертва на домашното насилие

Добави коментар

Вчера социалният проект на bTV „Бригада нов дом“ разказа историята на майка, която често е усещала синините на любовта и в името на по-добрия живот за своята дъщеря.

Вчера социалният проект на bTV „Бригада нов дом“ разказа историята на майка, която често е усещала синините на любовта и в името на по-добрия живот за своята дъщеря. Благодарение на силата на майчината любов, жената събира смелост и успява да се отърве от болката. От петнадесет години двете живеят сами в неуютен двустаен апартамент. Мрачната обстановка и недоимъка, обаче, още повече сближават майката и дъщерята. Те не спират да вярват в светлото бъдеще, докато продължават да се подкрепят, да се грижат една за друга и да споделят най-чистата любов, която може да съществува. Когато в дома им влязоха Мария Силвестър и бригадата на Караджов, уютът се завърна, а топлината в дома се превърна в постоянна температура.


Когато Ненка заживява с любовта на живота си, на пръв поглед всичко е като в приказка. В отношенията им цари мир, разбирателство и любов. До момента, в който на бял свят не се появява дъщеря им Стела.  След като вниманието, което младата майка досега е отделяла на своя любим, се насочва към тяхната дъщеря, Ненка започва да открива в мъжа до себе си непознати досега страни. Освен че е лишен от всякакво бащино чувство, той започва да изпитва ревност към жена си дори от своето дете. Постепенно малките семейни скандали се превръщат в големи караници, а Ненка - от любима – в жертва на домашно насилие.


Първият шамар идва неочаквано за нея, докато е с любимия си навън. Между двамата последва разговор, в който жената показва характер и заявява, че тези действия са недопустими. Решава да се разделят. Обзет от чувство за вина, бащата на Стела моли Ненка за прошка и дава думата си, че случилото се няма да се повтори. След като шамарите отново започват, а малкото дете вижда насилието с очите си, жената започва да осъзнава, че нищо не е приключило.


Една вечер, след като отказва близост на мъжа си, това се превръща в повод за поредния скандал, обиди, посягания и дори душене с възглавница. Въпреки страха, Ненка осъзнава, че трябва да предприеме  мерки и да бъде силна в името на дъщеря си. От този момент нататък, майката взима категорично решение  и се разделя с бащата на Стела.


Освен машинен инженер, Ненка има завършени инженерна педагогика и интериорен дизайн. Безработна е и семейството се прехранва благодарение на обещетението, което получава от трудовата борса.  Единственото освежаване , което е правено в последните петнадесет години в апартамента, е ремонтът на банята, за който майката успява да задели пари. Тя сменя и детските тапети в стаята на Стела с по-младежки. В кухнята целият таван е жълт след наводнение от покрива на сградата. В останалите стаи тапетите са разлепени, подът в коридора е на цимент, а мебелите са стари и счупени. С пристигането на Мария Силвестър и бригадата на Караджов всичко това се промени.

 

Добави описание


Майсторите премахнаха всички тапети, направиха шпакловка и боядисаха стените в любимите цветове на Ненка и нейната дъщеря. Поставиха подова настилка и смениха входната врата, която майката саморъчно беше „проектирала“.  След като обзаведоха жилището с нови мебели, апартаментът придоби изцяло нов облик. През това време Мария сбъдна още една мечта на Стела, като заведе семейството на курс по актьорско майсторство. Благодарение на него момичето ще научи тайните на театъра и ще започне да се развива в сферата, която харесва.


Липсата на бащина закрила и любов не оказва влияние в живота на Стела, тъй като подкрепата, закрилата и любовта, с които майка ѝ я дарява, са достатъчни да има усещане за спокойствие и пълноценност. След като преживява ужаса от домашното насилие, а по-късно преминава през трудностите на това да бъдеш самотен родител, Ненка продължава да вярва в добрия край и да гледа към бъдещето с надежда. А за да я превърне в реалност, на помощ се притече „Бригада нов дом“. Само за 5 дни Мария, Караджов и героите в работни костюми  успяха да възстановят уюта и топлината  в дома на Ненка и Стела. А искрените усмивки и радостта в очите им доказаха, че вярата, силата и любовта на майката са стихийна сила, която може да пребори всичко.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Бригада нов дом

Васил Василев - Зуека дава съвети на малка художничка в „Бригада Нов дом“

Новият епизод на „Бригада Нов дом“ ще напомни на всички кои са важните неща

Димитър Бербатов е изненадата за героите в новия епизод на „Бригада Нов дом“

Приказна любовна история докосва сърцата в „Бригада Нов дом"

Ники Илиев e гост-звезда в последния епизод за сезона на “Бригада Нов дом”