Актуално В програмата

„Бригада Нов дом“ помага на „златните момичета“ от Рио 2016 да преобразят жилището на своя хореограф

Добави коментар

Адриана Мустакичева е един от хората, които стоят зад олимпийския бронз по художествена гимнастика, но днес тя живее в порутено общинско жилище

Специални гости на „Бригада нов дом“ в единадесети епизод на предаването, който ще се излъчи утре, 10 май от 21 ч. по bTV, ще бъдат „златните момичета“ от Олимпийските игри в Рио де Жанейро – Християна Тодорова, Михаела Маевска, Снежана Дечева и Ренета Камберова.

 

Добави описание

 

Ансамбълът по художествена гимнастика, който спечели олимпийски бронз през 2016 г., се свързва с водещата на предаването Мария Силвестър с благородната молба да помогне на един скъп за тях човек – техния хореограф Адриана Мустакичева. Дори и след края на активната им кариера златните момичета продължават да имат силна връзка с нея и четирите гимнастички виждат в социалното предаване „Бригада Нов дом“ начин да сбъднат мечтата на своя хореограф – да има красив и уютен дом след дълги години на лишения. Въпреки важната си роля за успеха на ансамбъла ни в Рио, Адриана и семейството ѝ живеят в недоимък и в жилище, което има нужда от основен ремонт, който те не могат да си позволят.

 

Добави описание


Адриана и Йордан са родителите на три деца – Йоана (18 г.), Михаил (16 г. ) и Александър (15 г.). През годините семейство Мустакичеви е сменяло много жилища, живяло е на много места, а само от месец обитават общинско  жилище в окаяно състояние. Те споделят, че се срамуват от мястото. По думите им, в тяхната приказка изразът „Моят дом е моята крепост” е заменен с „Моят дом, моят позор”. Йоана, която е вече на 18 години, все още не е имала самостоятелна стая.  Днес момичето спи на походно легло в преходна стая, която се използва за простиране на пране. По нейни думи усещането за „дом” е непознато за нея, а бедността ѝ е отнела желанието да търси щастието. 

 

Добави описание


Адриана и Йордан се опитват да ремонтират апартамента и да дадат на децата си уюта и сигурността, която заслужават, но времето и средствата им не достигат. В част от занемарените стаи няма ток – неудобство, резултат от голямо наводнение и изгоряла инсталация. По бойлера в банята тече остатъчен ток, а петчленното семейство се пере на ръка, тъй като пералня липсва. Една от просторните стаи в жилището се е превърнала в склад за ненужни вещи на старите обитатели, вместо в мечтаната розова стая на Йоана. Адриана се буди и заспива с чувството за вина, че не може да осигури нормален начин на живот за своите деца. За щастие „златните момичета“ не спират да подкрепят своя хореограф и единствените по-нови мебели в дома са подарък от капитана на отбора – Михаела.

 

Добави описание


Въпреки всички трудности,  семейството остава сплотено във всички тежки моменти, които им поднася съдбата през годините, а екипът на „Бригадата Нов дом“ за пореден път ще подаде ръка на семейство в нужда, което не спира да се бори, за да намери щастието. Водещата, която сбъдва мечти, е подготвила много изненади за талантливата хореографка, сред които специална обиколка в нюзрума на bTV за Йоана, която мечтае да стане журналист.


Как бригадата на Караджов ще успее да сбъдне мечтата на една достойна българка, изпаднала в тежко положение, и каква е цялата история на Адриана и семейството й,  зрителите на bTV могат да проследят утре от 21 ч.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Бригада нов дом

Васил Василев - Зуека дава съвети на малка художничка в „Бригада Нов дом“

Новият епизод на „Бригада Нов дом“ ще напомни на всички кои са важните неща

Димитър Бербатов е изненадата за героите в новия епизод на „Бригада Нов дом“

Приказна любовна история докосва сърцата в „Бригада Нов дом"

Ники Илиев e гост-звезда в последния епизод за сезона на “Бригада Нов дом”