Актуално В програмата

„Бригада нов дом” осигурява комфорт на дете с детска целебрална парализа

Добави коментар

В осми епизод на социалния проект „Бригада Нов дом" водещата Мария Силвестър ще разкаже историята за силата на една майка, която въпреки жестоките удари на живота и бедността, успява да отглежда децата си сама в дом, изпълнен с любов и щастие.

В осми епизод на социалния проект „Бригада Нов дом”, който ще се излъчи утре, 19 април, от 21 ч.,  водещата Мария Силвестър ще разкаже историята за силата на една майка, която въпреки жестоките удари на живота и бедността, успява да отглежда децата си сама в дом, изпълнен с любов и щастие. В живота ѝ липсва единствено онова добро, което би дало надежда на семейството ѝ да продължи да се бори.

 

Добави описание


Венцислава Митова е самотна майка на две деца – Марио на 14 г. и Стивън на 9 г., който е усмихнато и емоционално момче, но е дете със специални нужди. Венцислава се омъжва рано и става майка едва на 16 години. Четири години след раждането на Марио, в 8-мия месец от бременността се появява Стивън. Скоро след това животът на Венцислава се преобръща, защото детето е диагностицирано с тромбофилия и детска целебрална парализа. Кошмарът от неизбежността става непоносим, когато таткото започва да пие и агресията му към семейството стига дотам, че наръгва Венцислава с нож. Силната майка решава да сложи край на това и го напуска. За нещастие обаче започва нов ужасяващ етап за семейството, когато лекарите откриват тромб в дясното предсърдие на Стивън. Дават му три месеца живот, но въпреки всички медицински правила, детето оцелява. Днес на 9 г. Стивън посещава дневен център, ходи на училище, а Марио е опората, която крепи Венцислава да продължава да работи като майка на пълен работен ден.


Вече десетилетие миниатюрната на физика жена се бори сама и успява да се справи както с мъжките задължения, така и да осигури пълноценни грижи на дететето си в инвалидна количка. На добрина и разбиране от хората не разчита - 9 години асансьорът в блока не спира на нейния етаж и ежедневно получава оплаквания от съседите, че трябва да смени паркета си, тъй като движението на инвалидната количка по пода вдига много шум.  Домът ѝ е скромен, но се нуждае от ремонт. Има мухъл, тапетите, плочките  и подовите настилки са стари и за пълна подмяна. В дома ѝ няма много мебели, но е чист и спретнат.

 

Добави описание


За щастие екипът на  „Бригада Нов дом” е готов да се притече на помощ и да направи това, добро, което Венцислава чака толкова години. Скоро от разрухата в апартамента ѝ няма да има и следа, защото неуморната бригадата на Караджов е готова и този път само за 5 дни да превърне едно нефункционално и тъмно жилище в светъл и уютен дом. Мисията гарантира неочаквани емоции, които зрителите на bTV ще мога да видят в четвъртък, 19 април, от 21 ч.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Бригада нов дом

Васил Василев - Зуека дава съвети на малка художничка в „Бригада Нов дом“

Новият епизод на „Бригада Нов дом“ ще напомни на всички кои са важните неща

Димитър Бербатов е изненадата за героите в новия епизод на „Бригада Нов дом“

Приказна любовна история докосва сърцата в „Бригада Нов дом"

Ники Илиев e гост-звезда в последния епизод за сезона на “Бригада Нов дом”