Актуално Други

Бизнесменът Огнян Ганчев се раздели с престилката на MasterChef на достойното 11-то място

Добави коментар

Във вторник на 11-то място MasterChef България напусна 53-годишният бизнесмен и запален гмуркач Огнян Ганчев.

Във вторник на 11-то място MasterChef България напусна 53-годишният бизнесмен и запален гмуркач Огнян Ганчев. След като се прояви като добър sous-chef на Добрин в отборната битка и запази хладнокръвие до края на готвенето за детски рожден ден, отборът му загуби и отиде на елиминация. В първия етап на битката за място в кухнята на добрия вкус той не изброи съставките на познатата си супа рамен, а реши да спази условието на задачата и да действа по памет. Пропуснатите 4 съставки го доведоха до „финалната права“, в която трябваше да приготви впечатляващо ястие с 9-те продукта, които разпозна. Липсата на вода и сол сред тях се оказа фатална за борбения му дух и той представи на журито красиво, но твърде минималистично азиатско шишче със спанак. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу бяха категорични, че талантът и способностите му в кулинарията са безспорни и той не трябва да спира да готви. 

 

Добави описание


Отборната битка затвърди разгарящото се съперничество между Добрин и Николай. След като в понеделник мениджърът в Англия спечели кутията на MasterChef и си заслужи капитанската престилка, стратегически избра лекарят да бъде част от неговия екип, а не опонент. Една критика от страна на малката рожденичка Маги успя да повлияе на лидера, той изгуби контрол и не успя да спечели вота на децата. Това доведе до остри забележки от Николай по отношение на силата на характера му и отговорността му като предводител в задачата. Междувременно, носителят на имунитет Сияна с гордост отведе отбора си до победа като впечатли малчуганите с красиви и вкусни мъфини-еднорози с карамелени близалки. Членовете на „чихуахуа“ – Сияна, Емануил, Кресимира, Олег и Рори се качиха на балкона, за да проследят напрегнатата битка за оставане в играта на противниците си.

 

Добави описание


Отбор „кнабструпърс“ - Добрин, Радка, Николай, Огнян, Таня, както и загубилата стрес теста Лора, бяха подложени на тест за разпознаване на съставки в ястие със затворени очи. Супа рамен със свинско, спанак, гъби шейтаке, яйце, корен от лотус, нудълс, сусам и соеви кълнове спаси капитана от риска да напусне играта. Останалите трябваше да направят впечатляващо ястие със съставките, които са познали. Лишени от ключови компоненти като вода, сол и мазнина, хоби-готвачите трябваше да проявят въображение и изобретателност, за да компенсират дефицитите.  След като представиха творбите си пред журито, Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу бяха категорични, че на пръв поглед по-слабите играчи са показали характер, а бойците не са били убедителни. Емоционалната Таня успя да превърне дефекта в ефект и сервира най-красивата си чиния до сега в шоуто. След много тежка седмица Лора се организира и сготви отлично любимата рецепта на приятеля си. Радка демонстрира силен усет с интересна интерпретация на „българско суши“. Загубата на Огнян разстрои неговите колеги, а професионалистите им напомниха, че по пътя към титлата ще победят много противници, но ще загубят и много приятели. Защото само един ще бъде новият MasterChef на България.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи