Актуално В програмата

Българската национална телевизия представя от Златния си фонд спектакли на Софийската опера

1 коментар

Всяка неделна вечер от 12 април БНТ 2 ще представи програма от серия оперни постановки от Златния си фонд спектакли на Софийската опера.

Българската национална телевизия, като национална медия е била винаги съмишленик и партньор на Софийската опера. Оперният репертоар, съхраняван като национална музикална памет заслужава, особено сега,  да се покаже повече и да бъде по-достъпен за най-широка публика извън зрителната зала. Затова  огромно е признанието и благодарността към ръководството на Българската национална телевизия за инициативата в тези трудна времена, изкуството да влезе в домовете на милионите телевизионни зрители от страната и чужбина. Всяка неделна вечер от 12 април БНТ 2 ще представи следната програма  от серия оперни постановки от Златния си фонд:

 

12.04. "Севилският бръснар" от Росини , начало 20.30 ч.

В главните роли: Ирена Петкова, Камен Чанев, Петър Петров, Юлиян Константинов, Николай Добрев.  Диригент Емил Табаков,

 

26.04.  "Дон Карлос" от Верди, начало 20.00 ч.

Юбилеен спектакъл с участието на Николай Гяуров, по повод 40 години от творческата му дейност, Участват още  Виолета Урмана, Калуди Калудов, Нико Исаков и др. Диригент Адам Фишер

 

3.05. "Лакме" от Лео Делиб, начало 20.00.

В главните роли Петя Иванова, Ирена Петкова, Хектор Сандовал и др. Д иригент Франческо Роза

 

10.05. "Адриана Лекуврьор" от Чилеа, начало 20.00

с участието на: Александрина Милчева, Райна Кабаиванска, Румен Дойков и др. Диригент Борис Хинчев

 

17.05. "Аида" от Верди, начало, 20.00

с участието на Мариана Колпош, Румен Дойков, Никола Гюзелев,  Стефка Минева, Стоян Попов и др. Спектакъл, реализиран на пл. "Ал.Батенберг". Диригент Георги Нотев

 

24.05. "Цар Калоян" от Панчо Владигеров, начало 20.00

С участието на Никола Смочевски, Светлана Котленко и др. Постановката е реализирана на историческия хълм "Царевец", място на което режисьорът Пламен Карталов дава името "Сцена на вековете".  Диригент е Димитър Манолов.

 

31.05."Кармен" от Бизе, начало 20.00

В главните роли: Надя Кръстева, Костадин Андреев Цветана Бандаловска и др.. Диригент - Кейтаро Харада

 

Оперните фенове от страната  и чужбина ще бъдат истински благодарни и щастливи с инициативата на Българската национална телевизия да получат като истински подарък  музикални пиршества от световната оперна класика в изпълнението на изключителни артисти със значима световна  и национална кариера, на оркестъра, хора и балета на Софийската опера. 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър