Актуално В програмата

„Аз обичам България” се завръща

Добави коментар

Петия сезон на най-родолюбивото предаване ще подкрепя проекта „България на длан - Макети на открито”, целящ да съхрани историческата памет на българите

Най-родолюбивото предаване „Аз обичам България” се завръща в ефира на NOVA с пети сезон и с нов час на излъчване – 21.00 ч, както и със специално издание, посветено на най-българския празник - 3 март. Изборът на дата за старта не е случаен и предоставя на зрителите възможността навръх Националния празник да се насладят на два часа, изпълнени с много положителни емоции и знания за най-значимите моменти от българските история, бит, култура и традиции. Лъчезарната водеща Евелина Павлова и  вечно борещите се за победа капитани Юлиян Константинов и Андрей Слабаков обещават незабравим и много специален епизод, а съвсем скоро ще бъдат официално обявени и участниците в техните отбори за празничното издание на „Аз обичам България” след точно една седмица - на 3 март, от 21.00 по NOVA.


Петият юбилеен сезон на „Аз обичам България” ще подкрепи една изключителна и много българска кауза – проектът на режисьора Съни Сънински - „България на длан - Макети на открито”. „България на длан” стартира през 2005 г., обикаляйки страната като пътуваща експозиция на макети на значими за историята ни сгради и обекти. След като среща подкрепата на много българи от цялата страна и от всички поколения, проектът създава Инициативен комитет, чиято основна цел е изграждането на парк за съхраняване на историческата памет на българите и развитие на туристическите възможности на страната ни.


Паркът „България на длан - Макети на открито” ще бъде създаден на терен от 111 хил. кв. м. в близост до гр. Правец, сред красивата природа на Предбалкана. Разделен на различни зони, той ще събере върху картата на България големи макети на едни от най-емлематичните български сгради и исторически обекти, а също и макети на обекти от списъка на ЮНЕСКО в Европа и света. Проектът включва и изграждането на сцена „ЮНЕСКО“, която ще дава светлината на различни български и международни спектакли и концерти, а също и създаването на интерактивен център със занимания и игри,  свързани с културно - историческото наследство на България,  Европа  и Света. Освен да разглеждат макетите на сгради отблизо, посетителите ще имат възможността да наблюдават проекта наистина като „на длан”, с поглед към всички макети на парка, чрез специално създадени за целта наблюдателни площадки.

 

Какви изненади е подготвил за зрителите екипът на най-родолюбивото телевизионно предаване „Аз обичам България” за Националния празник 3 март и как то и всеки българин ще може да подкрепи проекта „България на длан - Макети на открито” ще стане ясно след точно седмица, на 3 март, от 21.00 ч. по NOVA.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Аз обичам България

Горещи страсти и неочаквани обрати в новия епизод на „Аз обичам България“

Галена и Азис повеждат хорото в „АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ“

Александър Кадиев и Камен Алипиев – Кедъра стават капитани в Аз обичам България

Александра Сърчаджиева ще бъде водеща на „Аз обичам България“

Финалът на "Аз обичам България" този петък е посветен на 24 май