Актуално В програмата

Американски палачинки с тиква взеха MasterChef престилката на Даниела Енева

Добави коментар

Във вторник в MasterChef 14-те претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева приготвиха street food менюта на открито, сред красивата природа на Витоша.

Във вторник в MasterChef 14-те претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева приготвиха street food менюта на открито, сред красивата природа на Витоша. На 1500 м. надморска височина и температура – 10 градуса, Радка и Добрин поведоха отборите на жените и мъжете в битка за оценката на скиори с вегетарианско и местно меню. Лидерът на дамите се ползваше от сигурността на значката за имунитет, докато Огнян беше обречен на елиминация, независимо от изхода на играта.

 

Добави описание


Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу им подсказаха на хоби-готвачите, че храната трябва да е бърза за приготвяне, да се консумира без прибори и, разбира се, да е вкусна. Журито подчерта, че от особено значение е добрата организация, достатъчното количество заготовки, за да не се получават опашки пред мобилните кухни.  Момчетата заложиха на познанията на Добрин и Рори за уличната храна и предложиха на клиентите си питателен „писта бургер“, „горска кесадия“ и чай с ром. Момичетата започнаха със стратегията за екзотичен кофта кебап, но капитан Радка взе решението да направят сочни бургери с телешко и вегетариански – с рьощи. След напрегнато готвене, борба на авторитети и много доволни „съдии“, отборът на Добрин грабна победата с категоричния резултат от 26 срещу 10 гласа. „Сините“ обявиха Огнян за истински мъжкар, защото не е саботирал отбора си, докато момичетата бяха разочаровани от своята лидерка.

 

Добави описание


Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу дадоха възможност на Радка да се откаже от имунитета си, да се изправи в дуел с Огнян и така да спаси момичетата от елиминация. Тя предпочете да се възползва от значката, но сподели, че изпитва вина за риска, на който ще бъдат подложени съотборничките й.  

 

Добави описание


В първата част на елиминацията състезателите трябваше да почистят тиква, да разбият белтъци на сняг и да обелят ябълка без да късат кората ѝ за възможно най-малко време. Лора и Огнян иизравниха силите, но броени секунди по-бърза беше блогърката на високи токчета. Тя се качи на балкона, а останалите трябваше да съчетаят трите продукта в перфектното ястие в рамките на един час. След като преодоляха инфарктни ситуации, изправиха се на ръба на отчаянието, променяха стратегиите в крачка, гладиаторите поднесоха на журито на MasterChef 3 достойни и 3 разочароващи чинии. Топ готвачите определиха многокомпонентния патешки дроб на Сиана като малко по-пъстра от необходимото, мини веган тортата на Катерина като иновативна и модерна, а патешкото магре на Огнян – като доказателство за прогрес. Красимира поднесе картофени ньоки, които трябваше да бъдат по-добре овкусени и презентирани, а хаосът преобладаваше и в готвенето, и в ястието на Таня.  Даниела подцени значението на елиминацията и приготви американски палачинки с два вида сладко, което се оказа фатално пренебрежение и я лиши от престилката й. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу я изпратиха с увереност, че един ден може да постигне повече, отколкото си представя. Старозагорката се раздели с колегите си с посланието, че трябва да си на първо място човек, за да можеш да си тръгнеш с достойнство.  

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи