Актуално В програмата

Amazon работи по нова версия на “Мъжете, които мразеха жените”

Добави коментар

Amazon работи по нова версия на “Мъжете, които мразеха жените”, която ще се фокусира върху Лисбет Саландер и нови герои.

Amazon работи по нова версия на “Мъжете, които мразеха жените”, която ще се фокусира върху Лисбет Саландер и нови герои.


Поредицата, която в момента носи заглавието „The Girl With the Dragon Tattoo“ няма да бъде нито продължение или рибут на историята на героинята от книгите или филмите, а по-скоро по-съвременна история с Лисбет на ново място и с нови герои.

 

Добави описание


Поредицата е колаборация между Amazon, Left Bank Pictures и Sony Pictures Television, като към проекта няма прикачени сценаристи или актриси.


Синопсис на “Мъжете, които мразеха жените” на Стиг Ларшон

МИЛЕНИУМ е името на вестника, чийто съсобственик и отговорен редактор Микаел Блумквист е главен герой в едноименната трилър-трилогия. Още с излизането си през 2005 г. трилогията има зашеметяващ световен успех. „Мъжeтe, които мразеха жените“, първата книга от поредицата, получава наградата „Стъклен ключ“ за най-добър скандинавски роман за 2005 г., а вторият, „Момичето, което си играеше с огъня“ – наградата за най-добър шведски криминален роман за 2006 г. От трите книги в Швеция са продадени над 5 000 000 екземпляра, а във Франция само от първия том – над 1 милион. По него е заснет и филм, който бе представен на тазгодишния фестивал в Кан.

Богатият индустриалец Хенрик Вангер предлага на Микаел Блумквист едногодишен договор срещу огромен хонорар, ако успее да разгадае мистерията с изчезването на любимата му племенница Хариет. Микаел Блумквист е разследващ журналист, разкрил ред скандални случаи и несправедливо осъден за клевета заради написана от него изобличителна статия срещу могъщ шведски финансов магнат. Заедно със суперхакера Лисбет Саландер – млада, кльощава, татуирана и регистрирана като психопатка, сега работеща в детективска агенция, попадат в кръговрат от динамични събития и драматични изпитания, в свят на семейна омраза и финансови скандали, в който бродят убийци-психопати.


Саландер е главният герой на поредицата романи на “МИЛЕНИУМ” и е компютърен хакер с травматично минало, който се оказва често обвит в мрачни и шокиращи мистерии, обхванали цяла Европа. Тя прави първата си екранна поява в шведската адаптация на “Мъжете, които мразеха жените” през 2009, изиграна от Нуми Рапас (Bright), която влиза в ролята и в две продължения, „Момичето, което си играеше с огън“ и „Взривената въздушна кула“.

 

Добави описание


Руни Мара пое ролята на Лисбет Саландер в първата американска екранизация на “Мъжете, които мразеха жените” и беше номинирана за Оскар за най-добра актриса. Клер Фой (The Crown) пое ролята през 2018 в „Момичето в паяжината“, базирана на един от романите, които не е написан от Ларсон. Филмът получи смесени до общо отрицателни рецензии и беше провал в боксофиса.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , Мъжете, които мразеха жените , Amazon Prime Video

Нетфликс работи по сериал по романа "Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес

Продължение, посветено на Джон Сноу от „Игра на тронове“, няма да има

"Аргайл: Супершпионин" със стрийминг премиера в Apple TV+

Питър Клафи и Декстър Сол Ансел в предистория на „Игра на тронове“

Домът на дракона: Черни срещу Зелени в епични трейлъри за втория сезон