Какво ще се случи...

7 малко известни факта за Game Of Thrones / Игра на тронове

0/5

Хари Лойд (Визерис Таргариен)
Хари Лойд (Визерис Таргариен)

Докато очаквате премиерата на 4. сезон на Game Of Thrones на 7 април 2014 г. и продължението на разказа от книга трета на Джордж Р. Р. Мартин „Вихър от мечове“ за събитията, събрахме 7 малко известни факта за оригиналната НВО поредица:

1. Хари Лойд (Визерис Таргариен)  е пра-пра-пра-внук на Чарлз Дикенс.  Лойд пише дисертация за известния си роднина в Университета в Оксфорд.

Теон Грейджой (Алфи Алън)
2. Теон Грейджой (Алфи Алън) е по-малкият брат на певицата Лили Алън. Тя дори е написала малко неудобно песен за него, озаглавена „Alfie“.

Ричард Мадън

3. Ричард Мадън, който играе ролята на Роб Старк в Game Of Thrones, се среща с актрисата Клара Осуин Осуалд от „Доктор Ху“ .

Ричард Мадън

4. Конското сърце, което Халеси (Емилия Кларк) изяжда по време на снимките на Game Of Thrones, наподобява консистенцията на желето, от което се правя гумени бонбони. Денерис го описва като подобно на втърден конфитюр със захарен сироп, имитиращ кръв и придаващ обем.

5. Валирианският език, който Денерис говори

5. Валирианският език, който Денерис говори, е като латинския език за света на Джордж Р. Р. Мартин - всички останали езици произлизат от него. Както дотракският, така и валирианският езици са измислени от професора по лингвистика Дейвид Д. Питърсън, като той е създал повече от 2000 думи, още преди да бъде написан сценарият за първия сезон на Game of Thrones. „Емилия Кларк наистина говори валириански толкова естествено. Изпуска по някоя и друга дума, но е нормално това да се случва“ казва Питърсън за актрисата, която е в ролята на Денерис.

Лена Хеди

6. За всеобщо учудване, предвид популярността на оригиналната НВО продукция Game of Thrones, Лена Хеди не е забогатяла от превъплъщението си в Церсей Ланистър. Актрисата, която в момента е в процес на развод, споделя, че тя и 2-годишният й син живеят на кредит.

машините на Леонардо Да Винчи

7. Механизмът, с който се илюстрира въвеждащата тема на продукцията Game of Thrones, е вдъхновен от една от машините на Леонардо Да Винчи.

Още за Game of Thrones, Игра на тронове

19:00
18.12.2019
Да поговорим за звездите - Джордж Р.Р. Мартин - Нийл деГрас Тайсън представя интервюто си с автора на Игра на тронове, Джордж Р. Р. Мартин. Комикът Мат Киршен и експертът по средновековието Рача Киракосян правят подробен научно-исторически анализ на Игра

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg