Актуално В програмата

5 хоби-кулинари напускат шоуто на добрия вкус след първото предизвикателство на MasterChef

Добави коментар

На 5 март от 21:00 часа по bTV 21 хоби-готвачи ще трябва да защитят престилката, която може да ги отведе до голямата награда от 100 000 лева и престижната титла MasterChef на България.

На 5 март от 21:00 часа по bTV 21 хоби-готвачи ще трябва да защитят престилката, която може да ги отведе до голямата награда от 100 000 лева и престижната титла MasterChef на България. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще ги предизвикат в първата битка за оцеляване на арената на шоуто на добрия вкус, тъй като са раздали повече „входни билети“, отколкото трябва. Амбицирани, завладени от емоциите и решени да стигнат до финала, кулинарните ентусиасти ще бъдат разделени в три групи по 7 души, за да може всеки от тях да се представи в най-добрата светлина.

 

Добави описание


Експертното жури ще предложи четири алтернативи на първата група хоби-готвачи. Те ще трябва да се разберат помежду си за 30 секунди с коя символична природна стихия искат да покажат потенциала си – земя, въздух, огън или вода. За всяка следваща група изборът ще е все по-ограничен, а времето да сътворят „шедьовър в чиния“ ще остава същото – 60 минути.   

 

Добави описание


Под кутиите се крият люти чушки, гъби и сладководната риба сом и пъдпъдъци, които трябва да се превърнат в „главен герой“ в рецептите на гладиаторите. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще очертаят възможностите и рисковете при всеки продукт. При чушките трябва да се намери баланс на вкусовете, за да не е крайният резултат прекалено лют. От друга страна, те могат отлично да изпъкнат в различни десерти, комбинирани с шоколад, портокали или други плодове. Всеобщото разбиране в страната, че гъбите са гарнитура, е основна грешка според световната кулинарка, а най-големите рискове, които крият са да се измият при почистване, да се изсушат при готвене или да се сварят при пържене. Но капризният продукт има много голямо разнообразие от видове, които носят своите специфични аромати и текстури, подходящи за различни рецепти.  Сомът е „кралят на реки и езера от Азия до Латинска Америка и Европа“, но в страната ни е неглижирана. А пъдпъдъците изглеждат малки, но деликатното им месо предлага много възможности за готвача. 

 

Добави описание


Хоби-кулинарите ще се впуснат в незабравимото приключение MasterChef с различни емоции и чувства. Докато едни са спокойни и уверени в рецептите си, други ще попаднат в ужаса на хаоса. Непознатите продукти в склада, големите количества заготовки и опити за прескачане на технологични процеси ще спъват претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева. Те ще научат ценни уроци за егоцентризма, ще изненадат журито с точно подбрани техники и човещина в напрегнатата конкурентна борба.

 

Добави описание


Как картофеното пюре се превръща в „строителен материал“, кой вид ориз се използва за ризото, колко интензивни трябва да бъдат вкусовете и каква е ролята на гела в чинията? Как се запазват цветовете на продуктите след обработка и каква е разликата между италианска паста и азиатски нудли? Чия престилка ще изяде сомът, кой ще изгори от лютите чушки, за кого гъбите ще се окажат фатални и чии шансове ще отлетят с пъдпъдъците? Кои 16 хоби-готвачи ще се заявят като най-добрите още в първото предизвикателство на добрия вкус и ще се впуснат в не лесната, но интересна игра MasterChef – на 5 март от 21:00 часа по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи