Актуално В програмата

10-те най-добри хоби-кулинари на България готвят под менторството на Chef Бойковски и Chef Калев

Добави коментар

Във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV битката между 10-те най-добри хоби-готвачи на България ще стане още по-ожесточена и груба.

Във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV битката между 10-те най-добри хоби-готвачи на България ще стане още по-ожесточена и груба.  След редица изстрадани и заслужени битки, намалели като състав и тепърва започвайки война, те ще получат помощ от професионалистите Chef Бойковски и Chef Калев, за да впечатлят гостите в отборната битка с феноменални ястия. Chef Андре Токев ще направи демонстрационен MasterClass за приготвянето на surf and turf от агнешко сърце с раци, а 6 рецепти с яйца ще извадят един гладиатор от арената на кулинарното шоу на България.

 

Добави описание

 

В отборната битка на MasterChef Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще дадат възможност на единия капитан да избере лидер на другия екип според своята стратегия. Освен това състезателите ще могат да се възползват от съветите на двама професионални готвачи, преминали през всяко стъпало в занаята и оглавили своя собствена кухня – Chef Георги Бойковски и Chef Веселин Калев. Задачата им ще е да сготвят за 60 минути основно ястие и десерт за 10 души, които разпознават качествената храна, защото я продават – служители на Kaufland.

 

Добави описание

 

Докато единият капитан се придържа към стила си, определен от негов съотборник като „прилеп на светло”, то другият ще изненада всички с това, че не налага мнението си. Но всички усещат, че кулинарната надпревара на MаsterChef навлиза във фаза, в която приятелствата избледняват, а правилата на честната игра стават все по-пренебрежими. Един хоби-готвач тотално ще загърби спортсменството в опит да саботира противника, друг ще извземе властта и ще наложи своите идеи, поемайки пълната отговорност за крайния резултат. Трети, пък, ще предпочете стратегията „бий самара, да се сеща магарето”, докато най-индивидуалните играчи се пречупват и стават отборни. През цялото време Chef Бойковски и Chef Калев ще следят процесите на готвене, но и реда в кухнята, като им дават ценни съвети – да си говорят и да бъдат спокойни, да усложняват рецептите спрямо времето, да поддържат чисто и да променят техниките в случай на нужда. Дали гостите ще предпочетата менюто от патешко магре с кореноплодни и сос от плодове и печена тиква с лешников крокан и канелен кръмбъл или комбинацията от говежд медальон с портокалов сос, цветна гарнитура и „магия от шамфъстък” с меренг, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.

 

Добави описание

 

Загубилият отбор ще отиде на стрес тест, в който ще получи специален MasterClass от Chef Андре Токев. Той ще демонстрира как се приготвя агнешко сърце с опашки от раци и пролетни зеленчуци. Превръщане на суб продукт в деликатес, приготвяне на пудра от захар и манатарки, салата от листа на репички, сос холандез със спанак, карамел от сметана, сос от картофи и парени марули ще бъдат само част от изненадващите техники, които гладиаторите ще видят и трябва да повторят. Правилното разпределение на времето за многокомпонентното ястие, уважението към продукта и познанието как да оправиш малките грешки ще спасят трима и ще изпратят двама на финален двубой. А как са били разбивани сърцата им и кой ще прояви повече сила, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.

 

Двамата, заплашени да напуснат кухнята на MasterChef ще трябва да докажат, че заслужават място сред най-добрите като демонстрират своята креативност и стратегия, приготвяйки 6 различни ястия с един и същи продукт – яйцата. Те ще играят на кулинарен шах като представят по една рецепта един срещу друг. По-доброто ястие ще получава точка от журито, а който първи събере три точки, ще остане в играта.  Съсредоточеност и подреденост, ясен план и разпределение на времето, „смъртоносна решителност“ и артистизъм ще се превърнат в  интересни и семпли решения, изпълнени с прецизност. А кой ще напусне най-голямата кухня на България и ще се сбогува с мечтата за престижната титла, голямата награда от 100 000 лева и курс в Le Cordon Bleu в Лондон, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи