Актуално Какво ще се случи...

10 неща за 5-ти сезон на Game of Thrones

Добави коментар

Научихме нещо ново за заснемането на 5. сезон на Game of Thrones! Докато чакаме премиерата на новия сезон, резюмирахме за вас, какво точно можете да очаквате от него.

Научихме нещо ново за заснемането на 5. сезон на Game of Thrones! Докато чакаме премиерата на новия сезон, резюмирахме за вас, какво точно можете да очаквате от него.

Ето 10 факта, които научихме от трейлъра:

1. Жена, претендираща за Железния трон, ще заеме централно място в действието на петия сезон.

За сметка на много оспорваните претенции, споменати по-горе, Варис се завръща. Той казва на Тирион: „Седемте кралства се нуждаят от владетел, обичан от милиони, с мощна армия и правилното фамилното име“. Тирион прави остроумна забележка „Успех в търсенето Му“. Варис отвръща: „Кой казва, че това ще е Той?“

Разбира се, има няколко потенциални кралици, но ако се съди по Варис и новото местонахождение на Тирион – континента Есос и предишния заговор на Варис с Илирио Мопатис (дочут от Аря в първия сезон), пътят им може да ги доведе до Денерис Таргариен. Варис казва на Тирион „Вярвам, че даровитите хора ще изиграят своята роля, когато войната дойде“. (И не забравяйте, Джордж Р. Р. Мартин веднъж намекна за това.)

Не отписвайте и Санса, все пак. Нашата нова лейди на Долината изглежда се чувства страшно уютно с лорд Петир Белиш, който сякаш ще поеме курс на отмъщение. „Няма справедливост на този свят, не и ако сами не се погрижим“, казва ѝ той. „Отмъсти за тях“. Същевременно ставаме свидетели на кадри с армия, преминаваща през долината - армията на Санса? Сега ще сме близо до мястото, където започва фабулата за Санса в книгите – вече всичко може да се случи...

Но не бива да забравяме и Мирцела, дори и да не сме я виждали отдавна. Церсей ни припомни, че единствената ѝ дъщеря все още е в Дорн, когато получи необичаен подарък: висулка с лъва на Мирцела в устата на мъртва пепелянка. Дали това не е заплаха, че принцесата може да дойде да си отмъсти? Или съобщение, че Мирцела е законния наследник на Железния трон, според Дорнския закон? Или и двете...

2. Сега вече знаем как изглежда Дорн.

Преди единствената информация, която имахме около най-южната част на Кралството във Вестерос, бе от еротичните блянове на Оберин Мартел. Сега, в трейлъра, виждаме за първи път как изглежда Дорн! Както се оказа, Дорн много ще прилича на Испания - мястото, където са били заснети сцените от Дорн. Също така ще можете за кратко да видите как изглежда една от Пясъчните змии, която прави изящни движения с камшик.

3. Кралицата на трона - Церсей става раздразнителна.

„Те никога не ще намерят това, което е останало от теб“, заплашва някой тя. Но кого? Дали не е Марджъри Тирел, предвид това, че борбата между двете започна да ескалира? Последното предположение е свързано с кадрите от предстоящата сватбата на Марджъри и Томен Баратеон, които виждаме в трейлъра. И кого още виждаме там? Церсей, Пицел, Лорас, Мейс Тирел ... но не и сир Кеван Ланистър?

4. Кой не харесва малка кървава магия?

Най-накрая ставаме свидетели на някои ретроспекции – трейлърът ни връща във времето когато Церсей все още има приятелки, една от които разрязва пръста си и капе кръв в огъня. Последното е вероятно по повелята на майгите, които правят тревожни предсказания за бъдещето й. Не че това ѝ помага да взима по-добри решения.

5. Ще има друга голяма битка с участието на Свободния народ / Диваците.

След голямата битка при Вала, сюжетната линия, с участието на Джон Сняг в книгите е обект на напрегнати дискусии. Точно както направиха миналата година, изглежда създателите на поредицата са измислили още няколко битки в снега, продължаващи сюжетната линия за Вала; трейлърът показва разгневена армия от Диваци, които яростно нападат. Най-доброто ни предположение е, че това е сюжетната линия за Хардхоум. След като Манс Райдър е победен от Станис, хиляди хора от Свободния народ / Диваците бягат към Хардхоум, за който се смята, че е прокълнат - най-малкото, защото хората там стават лесна плячка за търговци на роби.

6. Сир Джора Мормон ще се завърне и готов за битка.

Последният път, когато видяхме сир Джора Мормон, той яздеше към залеза, изгонен от палата на Денерис. Сега се оказва, че той няма да си отиде за дълго. В една кратка сцена, виждаме Джора Мормон облечен в броня и води битка с мистериозен враг.

7. Златните маски: не са просто модна тенденция.

С надписите по стените на Мийрийн „Убийте господарите“, маскирана заплаха, известна като Синовете на Харпията, започва да създават проблеми на Дани и Неопетнените. В една от кулминационните сцени Денерис и нейните поддръжници са обсадени. Джора, Даарио Наарис и дузина от Неопетнените се опитват да защитят Халееси, но това може и да не бъде достатъчно. Малко по-късно в трейлъра статуя на Харпия се сгромолясва на земята от върха на Голямата пирамида.

8. Шахмат

Спомняте ли си как Роб Старк и Станис Баратеон обичаха да набелязват военните си действия на маса, с шахоподобни фигури, които представяха различните домове? Като че ли някой, който силно наподобява дома Болтън, прави нещо подобно отново и в 5. сезон. Нищо чудно, че Теон изглежда притеснен...

9. Аря е съвсем сама, но не и изгубена

Аря напусна Вестерос в края на миналия сезон и сега можем да я види отново съвсем сама пред загадъчна врата – с едната половина в черно, а другата – в бяло. По-късно отново я виждаме облечена с нови, нетипични за нея дрехи. Може би тя е стигнала до Браавос? И ще се отърве ли от „Иглата“ - последното нещо, което я свързва с миналото й?

10. Сватбени камбани

В петия сезон ще има още една сватба - и изглежда този път ще минем без убийство на нея! Трейлърът показва сцена от вече очакваната сватбата между Марджъри Тирел и Томен Баратеон. За разлика от всички други сватби, които сме гледали в Game of Thrones, изглежда това ще бъде сватба, която ще мине под знака на усмивките. Силно се надяваме да е така!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Игра на тронове , Game of Thrones

Продължение, посветено на Джон Сноу от „Игра на тронове“, няма да има

Питър Клафи и Декстър Сол Ансел в предистория на „Игра на тронове“

"Рицарят на седемте кралства" галопира към HBO през 2025

HBO разработва сериал за завладяването на Вестерос от Егон Таргариен

HBO представи първия трейлър на втория сезон на "Домът на дракона"